Αφήστε ήσυχη την ΕΡΤ

Αφήστε ήσυχη την ΕΡΤ
(προαναγγελία εκπομπής του 102FM)
Του Δ. Μακρή (F/B)
Οι καναλάρχες και οι υπάλληλοί τους, για τους οποίους η ΕΡΤ είχε εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου του 2013, δηλαδή την επομένη του "μαύρου" και έκαναν σαν να μην υπήρξε ποτέ, έδωσαν εντολή να στοχοποιηθεί η ΕΡΤ για να κάνουν την δουλειά τους στον τομέα της προπαγάνδας.
Δεν μας πειράζει να διεκδικήσει όποιος θέλει το δίκιο του, όπως ο ίδιος το καταλαβαίνει, αλλά ας αφήσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ήσυχους. Θυμίζω σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής:
1. Η ΕΡΤ δεν έκλεισε επειδή το κράτος ως καναλάρχης δεν ήθελε να πληρώσει. Έκλεισε για να κάνουν οι ιδιωτες καναλάρχες, δηλαδή τα αφεντικά των εργαζομένων παιχνίδι με την DIGEA, γιατί στην ΕΡΤ υπήρχε αντίσταση στην
μονόπλευρη προπαγάνδα, γιατί ήθελαν να κάνουν μία μικρή, αδιάφορη και καθόλου ανταγωνιστική προς τα κανάλια των νταβατζήδων και τέλος για να βρεθούν 2.800 κεφάλια προς απόλυση για να ικανοποιήσουν την δίψα των πιστωτών για αίμα.

2. Αν κλείσουν κάποια κανάλια, θα τα κλείσουν οι καναλάρχες τους, οι οποίοι μπορούν να τα διατηρήσουν στο Nova ή τον ΟΤΕ tv ή να πάρουν άδεια περιφερειακού καναλιού ή τέλος να συμπράξουν με αυτά που πήραν άδεια. 

3. Ειδικά το MEGA ουσιαστικά έκλεισε πολύ πριν γίνει ο διαγωνισμός για τις άδειες. Οι εργαζόμενοι είναι επί πολλούς μήνες απλήρωτοι και ελπίζουν να πάρουν τουλάχιστον αποζημίωση.
Παρόλα αυτά, είμαι διατεθειμένος να εξισώσω τη σημερινή κατάσταση, με αυτή στην ΕΡΤ του 2013 υπό έναν όρο. 
Οι εργαζόμενοι να εκπαραθυρώσουν από τα κανάλια τους ιδιοκτήτες τους και να τα κρατήσουν ανοιχτά, με αναλογικό σήμα αν χρειαστεί, με πρόγραμμα που μόνοι τους θα παράγουν και θα μεταδίδουν. Αυτό έκαναν εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ όταν έπεσε το μαύρο.
Διότι, κύριε Σταύρε Θεοδωράκη, ναι, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια στομάχια αλλά χρειάζεται να αποδείξουν κάποιοι ότι έχουν και… άλλα όργανα του σώματός τους ίδια με αυτά που επέδειξαν οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Εν κατακλείδι, ελπίζουμε να μην χάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εργαζόμενος τη δουλειά του. Και αν μπουν και στα περιφερειακά κανάλια και τα «θεματικά» προϋποθέσεις για τη στελέχωσή τους, με πραγματικούς εργαζόμενους και πραγματικό πρόγραμμα, και όχι απλώς φτηνές διαφημίσεις βιβλίων και αποχυμωτών, τότε θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν.
Αυτά και άλλα στη σημερινή εκπομπή "Ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα" στις 12.05 στον 102FM της ΕΡΤ3.
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.