ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εδώ και μέρες έχω ακούσει τα πιό απίστευτα και αντιφατικά πράγματα σε ότι αφορά  τον περιβόητο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, την διαπλοκή, την "αντιδιαπλοκή" το κράτος δικαίου, την ηθική και άλλα ...ωραία.

Το θράσος της εξουσίας  όπως αυτή  εμφανίζεται στα έδρανα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ή στις λίστες των  κάθε είδους "νονών", έχει πλέον ξεπεράσει ακόμα και τα όρια  που προσχηματικά  έβαζε το  σύστημα που όλοι μαζί  υπηρετούσαν και υπηρετούν.

Απο την μιά η κυβέρνηση εμφανίζει  τον διαγωνισμό  ως μία ιστορικής  σημασίας απόφαση που δήθεν θα  σηματοδοτήσει και το τέλος  του παρακράτους της  οικονομικής  ολιγαρχίας (το οποίο  εκτός των άλλων μεθόδων χρησιμοποιούσε και την μιντιακή εξουσία), και απο την άλλη  ο αντιπολιτευτικός  χυλός  της  σοσιαλδεξιάς και των νεοναζιστών που  πυροβολούν  με άσφαιρα χρησιμοποιώντας  το γνωστό γκεμπελικό κόλπο "αν θές να κρύψεις ένα  μεγάλο ψέμα φανέρωσε δυο τρείς μικρές αλήθειες".

Φυσικά όλες αυτές  οι  ενδοκαπιταλιστικές αντιμαχίες δεν έχουν σκοπό να οξύνουν την πολιτική αντίληψη  του λαού  τον οποίο δήθεν  εκπροσωπούν , αλλά αντίθετα να δημιουργήσουν μια  θολή εικόνα , μία  σύγχυση για το "τις πταίει", κρύβοντας βεβαίως πως τίποτα  απο όλα όσα  γίνονται ( "διαφανώς ή αδιαφανώς") δεν  θα  παράξει το παραμικρό όφελος  για εκείνον.

Το μόνο "καλό"  που  βρίσκω όταν  ξεκατινιάζονται οι πόρνες του συστήματος , είναι ότι  βγάζει η μια τα άπλυτα της άλλης στη φόρα,  πράγμα που δίνει  τη δυνατότητα σε όποιον δεν  έχει πέσει  σε  πολιτική ή νοητική περιδίνηση να αντιληφθεί  τι σήμαίνει "πνεύμα" και τι "ηθική" σε μια  νεοεποχήτική καπιταλιστική και διαρκώς εκαφασιζόμενη  κοινωνία.

Χθες ήταν  τα άπλυτα του Ψυχάρη,προχθές  του  Καλογρίτσα, αντιπροχθές του Κοντομηνά, του Κυριακού και των Αλαφουζαίων , ενώ σήμερα  επανήλθαν στο προσκήνιο  τα άπλυτα  του  "καινούργιου" κονσιλιέρε  του Μαρινάκη , ο  οποίος  όταν βαφτιζόταν  "υπερθεματιστής" ήδη είχε πάνω του  τη "ρετσινινιά" του υπόδικου για σύσταση εγκληματικής  συμμορίας (μόνο για την περίπτωση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων).

Εν τω μεταξύ   τα ραβασάκια  της εφορίας  και των άλλων  εισπρακτόρων  των "θεσμών" μας διακόπτουν το όνειρο  στο οποίο όχι μόνο  βγαίνουμε απο το τούνελ αλλά  στην έξοδο  θα αντικρύσουμε  έναν "όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο".
 
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.