ΕΡΑ Ζακύνθου : Πέραν πάσης προσδοκίας η επιτυχία της συναυλίας για τους πρόσφυγες και η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης - Ακόμα μια ηχηρή απάντηση της κοινωνίας σε όσους σχεδιάζουν το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ

Ένα "μπράβο"  δεν αρκεί  στους  πέντε συναδέλφους της ΕΡΑ Ζακύνθου (Μ. Μάντζου, Π. Πομώνης, Σ. Νέγκας, Α. Καποδίστρια, Χ.Μυλωνά) που με την αμέριστη βοήθεια του αθλητικού- πολιτιστικού συλλόγου "Γέρανος", τοπικών φορέων και συλλόγων , αλληλέγγυων και φίλων, κατάφεραν  μέσα  σε  έλάχιστο χρόνο να οργανώσουν και  να πραγματοποιήσουν με απροσδόκητη επιτυχία  μια  συναυλία  για τους πρόσφυγες.


Η επιτυχία  δεν  αφορά  μόνο στην  μοναδική προσέλευση του κόσμου  και  την συλλογή ενός τεράστιου  όγκου  με είδη πρώτης ανάγκης (αυτό ήταν το "εισητήριο") , αλλά  στο πώς  οι συνάδελφοι έκαναν τα πάντα  για να μεταφερθεί  γρήγορα  και με ασφάλεια  όλος αυτός  ο τεράστιος όγκος προσφοράς αγάπης, στους πρόσφυγες.

Το τονίζω  γιατί χωρίς  τις  ενέργειες των συναδέλφων και των αλληλέγγυων όλοι αυτοί οι  τόνοι  της  προσφοράς των Ζακυνθίων, ακόμα θα  ήταν  στο νησί  και τότε  θα μιλούσαμε  για  επιτυχημένη συναυλία που όμως απέτυχε  στον στόχο της.

Το τονίζω και για έναν ακόμα λόγο.

Διότι  δυστυχώς  κάποιος "μεγαλόσχημος" απο την "κεντρική ΕΡΤ" κυκλοφορούσε  χθές στο ραδιομέγαρο, κομπάζοντας  ότι δήθεν  με την δική του διαμεσολάβηση στον "δήμαρχο"  βρέθηκε  τελικά  το φορτηγό που θα μετέφερε   αυτά   τα είδη  που είχαν  συλλεχθεί.

Ας το ξεκαθαρίσουμε  μια και καλή.

Η διοργάνωση, η επιτυχία και η εκπλήρωση  του κύριου σκοπού της  μεγάλης  αυτής  συναυλίας  οφείλεται  ΜΟΝΟ  σε εκείνους  που  δούλεψαν  για αυτήν, δηλαδή  στους πέντε  εν ενεργεία  και στους δύο συνταξιούχους συναδέλφους μας , στους αλληλέγγυους και στους φίλους  της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Ζακύνθου (εμείς επιμένουμε να χρησιμοποιούμε την παλιά ονομασία).

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω  ότι  αυτή η  πέραν πάσης  προσδοκίας  επιτυχία της πρωτοβουλίας της ΕΡΑ Ζακύνθου, ήταν εκτός των άλλων  και μια  ηχηρή απάντηση της κοινωνίας  σε μερικούς  καρεκλοκένταυρους, που  απο την αρχή  είχαν  και έχουν στο μυαλό τους  το κλείσιμο  των περισσοτέρων  περιφερειακών σταθμών της  ΕΡΑ.

Για άλλη μια φορά  αποδείξαμε  ότι  δεν αγωνιστήκαμε  δυο χρόνια  μόνο και μόνο για να  ξαναπάρουμε πίσω  τη δουλειά μας, αλλά γιατί με αφορμή   το πραξικόπημα  του μαύρου  συμπυκνώσαμε και εκφράσαμε όλα αυτά  που  ονειρευόμαστε   τόσα χρόνια για το πώς πρέπει να είναι μια  αληθινά   δημόσια  λαϊκή  ραδιοτηλεόραση.
Παραθέτω δύο   απο τα ρεπορτάζ που  έχουν δημοσιευθεί  στο διαδίκτυο σχετικά:

Ζάκυνθος: Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση τοπικής ΕΡΤ και λέσχης «Γέρανος» για τους πρόσφυγες

Τεράστια επιτυχία για τα τοπικά δεδομένα, είχε κατά κοινή ομολογία, η εκδήλωση-συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ανοικτά σύνορα αλληλεγγύης», που διοργανώθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσικού σχολείου Ζακύνθου, από την τοπική ΕΡΤ και την πολιτιστική λέσχη «Γέρανος».
Η εν λόγω αίθουσα αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν κατακλύσει και τον προαύλιο χώρο, δεδομένου ότι υπήρχε γιγαντοοθόνη για να μπορέσουν όλοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, που διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες.
Σε ότι αφορά τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα είδη προσωπικής υγιεινής, τα ρούχα και οτιδήποτε άλλο προσέφερε ο καθένας από το περίσσευμα της καρδιάς του και το υστέρημα της τσέπης του, αντί τιμής εισιτηρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και όχι μόνο, ήταν τέτοια η ποσότητα που συγκεντρώθηκε, με αποτέλεσμα να γεμίσει ασφυκτικά, ένα ολόκληρο ανοικτό φορτηγό αυτοκίνητο.
Το τελευταίο εστάλη στη Ζάκυνθο από το δήμο Κυλλήνης-Ανδραβίδας και ήδη βρίσκεται στον τελικό προορισμό του, σε εγκαταστάσεις του δήμου στην περιοχή της Μυρσίνης, στις οποίες πρόσφατα μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται τουλάχιστον 300 Σύριοι πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Μάλιστα, ο Σύριος στην καταγωγή και γιατρός στο επάγγελμα, δήμαρχος της περιοχής, Ναμπίλ Μοράντ, με σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ Ζακύνθου, με θερμά λόγια ευχαρίστησε για την προσφορά αυτή, τόσο τον τοπικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό και τη λέσχη «Γέρανος», όσο και όλους τους συμμετέχοντες, όπως τους καλλιτέχνες και τους φορείς του νησιού είτε πολύ περισσότερο τον Ζακυνθινό λαό, που έδωσε, όπως είπε, για μία ακόμα φορά το μήνυμα της έμπρακτης συμπαράστασης σε κάθε άνθρωπο που έχει πραγματική ανάγκη από βοήθεια.
Στην εκδήλωση μεταφέρθηκε μήνυμα του πανεπιστημιακού Γιώργου Τσιάκαλου, που, τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συμμετοχή του, λόγω ενός ξαφνικού θέματος υγείας, επίσης, προβλήθηκε βιντεοσκοπημένη παρέμβαση του ηθοποιού Άγγελου Αντωνόπουλου και έγινε σύντομος χαιρετισμός από τον διευθυντή των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, Γιώργο Παπαζαχαρίου, ο οποίος επισκέφθηκε ξανά τη Ζάκυνθο και την τοπική ΕΡΤ, δίνοντας στην πρωτοβουλία αυτή, το στίγμα για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει στην περιφέρεια η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.
Μάλιστα, η εν λόγω εκδήλωση είχε την απαραίτητη στήριξη και προβολή τόσο από τα κεντρικά της ΕΡΤ όσο και από άλλα διαθέσιμα μέσα, αποτελώντας την αρχή ενός νέου κύκλου ανάλογων πρωτοβουλιών από την ΕΡΤ Ζακύνθου για τους πρόσφυγες και όχι μόνο.
Καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ήταν η συμμετοχή των καλλιτεχνών και όλων όσοι τους πλαισίωναν, οι οποίοι με τα τραγούδια τους, με τη μουσική τους, τη «γλώσσα» του σώματος, τα έντονα συναισθήματα τους, τα εύστοχα και δραματικά επίκαιρα σχόλια τους για την προσφυγική και την οικονομική κρίση, ξεσήκωσαν τον κόσμο, που δεν σταμάτησε να χειροκροτεί και να εκφράζεται με επιφωνήματα θαυμασμού, μέσα σε μια φορτισμένη και συγκινησιακή ατμόσφαιρα, που είχε και το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της συλλογικής δράσης για μια καλύτερη ζωή για όλους τους ανθρώπους.
Βαγγέλης Γερμανός, Βασίλης Λέκκας, Ερωφίλη, Αργυρώ Καπαρού και οι «δικοί μας», Παναγιώτης Μάργαρης, Διονύσης Γιατράς και το τοπικό σχήμα «ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ», με τον μαέστρο Τιμόθεο Αρβανιτάκη, έδωσαν «επί σκηνής» τον καλύτερο εκατό τους, όπως έκαναν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Ζακύνθου, επίσης, τα μέλη της λέσχης «Γέρανος», καθώς και οι εθελοντές, όλοι όσοι ανεξαιρέτως συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.

Ιδιαίτερα σημαντική για την υλοποίηση της όλης εκδήλωσης, ήταν η μεγάλη ανταπόκριση, επαγγελματικών, επιστημονικών, συνδικαλιστικών, και κοινωνικών φορέων της Ζακύνθου, που στήριξαν ηθικά και υλικά την όλη εκδήλωση, όπως έκαναν και αντιρατσιστικές οργανώσεις, εντός και εκτός του νησιού.
Αυτό που μένει, όπως όλοι λένε, είναι η ηθική ικανοποίηση που δημιουργεί η ανιδιοτελής προσφορά σε καιρούς οικονομικής κρίσης απέναντι σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση, όπως είναι οι πρόσφυγες και το γεγονός ότι μια μικρή βοήθεια από εμάς, για αυτούς είναι θέμα ζωής ή θανάτου.
Ολόκληρη τη συναυλία θα την παρακολουθήσετε σε λίγες ημέρες από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο ZanteNewsTime.gr

ΕΡΤ Ζακύνθου: Με επιτυχία η συναυλια Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

 Με μια άνευ προηγουμένου ανταπόκριση και συμμετοχή απάντησαν οι απλοί πολίτες του νησιού στο κάλεσμα της ΕΡΤ Ζακύνθου για να παρακολουθήσει τη μεγάλη συναυλία με τίτλο «Ανοιχτά Σύνορα Αλληλεγγύης» στην οποία, αντί εισιτηρίου, πρόσφεραν αγαθά για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου που γέμισε ασφυκτικά με κόσμο πολύ πριν ξεκινήσει το μουσικό γεγονός. Το πιο συγκλονιστικό ντοκουμέντο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των Ζακυνθινών, ωστόσο, ήταν η προσφορά τους σε αγαθά. Ο όγκος των ειδών ανάγκης που συγκεντρώθηκε μέσα σε σχεδόν μιάμιση ώρα, άφησε διοργανωτές και κοινό, άφωνους! Απόδειξη ότι, για μία ακόμη φορά, το κίνητρο για την προσέλευση του κόσμου στη συναυλία, δεν ήταν μόνο τα ονόματα των καλλιτεχνών και η δωρεάν είσοδος, αλλά η προσφορά. Και όπως αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν από αλληλεγγύη, συμπόνια, στήριξη και ανθρωπιά.
Τεράστια συμμετοχή
Ο προαύλιος χώρος του Μουσικού Σχολείου ήταν ήδη γεμάτος με σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ έρχονταν συνεχώς περισσότερα. Οσοι έβαιναν από τα οχήματα και πλησίαζαν το Αμφιθέατρο του σχολείου, δεν έρχονταν με άδεια χέρια: όλοι κρατούσαν από μια σακούλα, μικρή ή μεγάλη, γεμάτη με αγαθά: παιδικές τροφές, πάνες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουτιά με γάλα, είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα, εξάδες νερό. Αλλοι έφερναν τσάντες με μπισκότα και λιχουδιές για τα μικρά προσφυγόπουλα. Αλλοι σε μεγάλες μαύρες σακούλες παπλώματα, κουβέρτες και μαξιλάρια. Αλλοι σακίδια για τις κοπιαστικές πορείες των προσφύγων. Αλλοι, ζεστά ρούχα ή παπούτσια, για ενήλικες ή για παιδιά. Κάποιοι, κουβαλούσαν χαρτόκουτα γεμάτα γάλα εβαπορέ. Η εικόνα ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Περισσότερες από οκτώ γυναίκες της οργανωτικής επιτροπής υποδέχονταν ευγενέστατα το κοινό, παραλάμβαναν τις σακούλες με τα αγαθά και τα ταξινομούσαν άμεσα, σε χώρο που καταλάμβανε σημαντικό μέρος της εισόδου του Αμφιθεάτρου.
http://imerazante.gr
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.