Ξέχασαν την Ειδική Επιτροπή Ελέγχου των «αμαρτιών» ΔΤ-ΕΡΤ

Στα χαρτιά παραμένει η πρόβλεψη για τον έλεγχο σε βάθος των οικονομικών της ΔΤ. 
Της μαύρης εκείνης περιόδου, όταν τα προγράμματα που είχαν αγοραστεί από την ΕΡΤ εκχωρούνταν σε ιδιώτες, ενώ παράλληλα ανατρέπονταν άλλες σημαντικές συμφωνίες που είχε πετύχει η εταιρεία πριν από το λουκέτο. 
Η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει την επιτροπή του άρθρου 16 (παρ. 10) του ν. 4324/2015 για την επαναφορά της ΕΡΤ, όπου προβλέπεται η σύσταση Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου «με σκοπό τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της ειδικής διαχείρισης της ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν».
ΒΗΜΑ - ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΝΑΛΗΣ αντίγραφοΗ επιτροπή, σύμφωνα με τον νόμο, αποτελείται από
έναν νομικό σύμβουλο του κράτους ή πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος είναι και πρόεδρός της, έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών και τρεις ορκωτούς λογιστές. Η επιτροπή συγκροτείται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Είναι, μάλιστα, υποχρεωμένη να υποβάλει πόρισμα στους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας για τα πεπραγμένα του μορφώματος της ΔΤ αλλά και εκείνα της πρώην ΕΡΤ.

Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.