ΜΜΕ – Αρχίζει την Τετάρτη 6/4 η απεργία διαρκείας για το ασφαλιστικό!

apergia- FistΤην κάθοδο σε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας για το ασφαλιστικό αποφάσισαν ομοφώνως σήμερα Παραρασκευή 1η του Απρίλη 2016, οι Ενώσεις της χώρας. 
Ως ημέρα έναρξης της απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας έως την απόσυρση του ασφαλιστικού, ορίστηκε η προσεχής Τετάρτη 6 Απρίλη 2016.
Ουσιαστικά πρόκειται για ενεργοποίηση της ομόφωνης απόφασης που είχε λάβει το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ σε έκτακτη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί πριν έναν… μήνα περίπου (στις 27 Φλεβάρη 2016) για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. 
Υπενθυμίζεται ότι την ημερομηνία έναρξης της απεργίας διαρκείας είχαν κληθεί να προσδιορίσουν τα ΔΣ των Ενώσεων της χώρας και, σήμερα, αποφάσισαν ότι
ο χρόνος που κυλά είναι σε βάρος των ασφαλιστικών-εργασιακών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προηγήθηκαν εξαντλητικοί κύκλοι ενημερωτικών εξορμήσεων κλιμακίων των Ενώσεων σε χώρους εργασίας του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ καθώς και κύκλοι επαφών με όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε, «είναι πλέον πασιφανής η κυβερνητική κοροϊδία στο θέμα του ασφαλιστικού και η όποια άλλη καθυστέρηση στην κήρυξη της απεργίας θα καθιστούσε αναξιόπιστα στα μάτια της κοινωνίας και των όλων των συναδέλφων, τα ίδια τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα στο χώρο των ΜΜΕ που ενώ είχαν προαναγγείλλει κατ” επανάληψη απεργιακές κινητοποιήσεις ουδέποτε τις εφάρμοσαν μέχρι τώρα»
Η απεργία διαρκείας θα πλαισιωθεί από παράλληλες δραστηριότητες που θα οργανωθούν σε συνεργασία και με άλλους κινητοποιούμενους κλάδους της κοινωνίας ενώ κατά την ημέρα έναρξης της κινητοποίησης την Τετάρτη 6 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών.
Χαρακτηριστική της εγκατάλειψης της γραφειοκρατικής λογικής από τις Ενώσεις της χώρας και την ΠΟΕΣΥ, είναι η απόρριψη μίας μεμονωμένης αντιπρότασης για κήρυξη24ωρης απεργίας-τουφεκιάς στον αέρα μαζί με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «θα πρέπει να πάψει η… εθιμοτυπία των «ξεκάρφωτων» μεμονωμένων απεργιών που λειτουργούν εκτονωτικά για τον κλάδο» χωρίς να προσφέρουν μία οργανωμένη, περιφρουρημένη και με σχέδιο συνολική αντίδραση με συνέχεια μέχρι τη νίκη μαζί με όλη την κοινωνία που κατεβαίνει στους δρόμους». 
Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «όσοι ήλπιζαν ότι τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου θα αποκοιμηθούν περιμένοντας έως την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή προκειμένου να αντιδράσουν με μία ή δύο χλιαρές και ανοργάνωτες απεργίες, ήταν βαθιά νυχτωμένοι»
Επιτέλους! Ο κλάδος βγήκε από τον λήθαργο!
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.