ΠΟΣΠΕΡΤ - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ , ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ , ΑΔΕΔΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ανακοίνωση 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Αγία Παρασκευή 05/04/2016
Συνάδελφοι
Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια και στις θανατηφόρες πολιτικές συνεχίζεται και την Πέμπτη 7 του Απρίλη απεργούμε μαζί με την ΕΣΗΕΑ, τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, την ΑΔΕΔΥ και τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ (από τις 06:00 το πρωί έως τις 06:00 την επόμενη) όπως σας είχαμε ενημερώσει και με την από 31/3/2016 ανακοίνωσή μας, την οποία και σας επισυνάπτουμε.


Απεργούμε όμως και για θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και το βίο μας στην ΕΡΤ.
  • Απαιτούμε την υπογραφή και την προστασία μέσα από τη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επαναφορά του Ν.1876/90 για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Απαιτούμε ίση και ίδια μεταχείριση για όλο το προσωπικό της ΕΡΤ. Δεν δεχόμαστε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να χωριστούν σε πατρικίους και πληβείους. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (τεχνικοί, καλλιτεχνικό προσωπικό, μουσικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι) είναι αλληλένδετα συνδεδεμένοι με την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος.
  • Απαιτούμε την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που επιβάλλει η λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ με αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό προγράμματος και λειτουργιών.
  • Απαιτούμε τον υπολογισμό για όλες τις συνέπειες του
    χρόνου προϋπηρεσίας, από την πρώτη ημέρα της εργασίας στην ΕΡΤ, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης.
  • Απαιτούμε άμεσα την υπογραφή της ΚΥΑ που είναι υποχρέωση του νόμου.
  • Απαιτούμε να μην κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή τα ολέθρια μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για την ασφάλιση, τη μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών πόρων και των κοινωνικών παροχών καθώς και το φορολογικό νομοσχέδιο. Όλα αυτά τα μέτρα που πλήττουν εργαζόμενους, συνταξιούχους και γενικότερα την κοινωνία ολόκληρη.


Συνάδελφοι
Είναι αλήθεια ότι μετά από τη σθεναρή στάση μας στις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις και την πίεσή μας, η Διοίκηση άρχισε -αναιμικά όμως - να δέχεται κάποιες από τις θέσεις μας που αφορούν εργασιακά δικαιώματα και κυρίως αυτές που αφορούν όλων των ειδών τις άδειες που δικαιούται το προσωπικό.


Συνεχίζουμε αταλάντευτα να διεκδικούμε το καλύτερο, όχι όμως λιγότερα, λόγω και της αναβίωσης, από αυτά που είχαμε. Ελπίζουμε ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και τα δίκαια των εργαζομένων θα κατοχυρωθούν και πάλι. Σε επόμενη ανακοίνωσή μας θα υπάρξει αναλυτική καταγραφή και ενημέρωση, αφού ο διάλογος συνεχίζεται.


Συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να συμμετέχουμε δυναμικά και στα συλλαλητήρια των σωματείων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί από την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς.


Πέμπτη 7 Απρίλη 2016, ώρα 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος


Η σκληρότητα των μέτρων που θέλουν να επιβάλλουν, με τη μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τη φορολόγηση σε όλα εκτός από την αναπνοή μας ακόμα και άλλα που ο νους του ανθρώπου δεν μπορούσε να φανταστεί, δεν θα περάσουν.
Απαιτούμε εδώ και τώρα αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, εργασίας, προστασίας των ασφαλιστικών και ατομικών δικαιωμάτων.
Υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου και τις κοινωνικές δομές, που τόσα χρόνια έχουμε στηρίξει ματώνοντας, καθώς και το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία.
Ζητάμε ελεύθερες ΣΣΕ και όχι τα νέα μισθολόγια πείνας και απαξίωσης.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

σφραγιδα
=============================
                                                                           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΔΕΔΥ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ                                         
Αγία Παρασκευή, 31/3/2016
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλο τη μνημονιακή λαίλαπα που συνεχίζεται και εντείνεται συνέχεια και έχει στόχο τη διάλυση οποιουδήποτε δικαιώματος στη δουλειά και στη ζωή.

Οι πιο σκληρές και βίαιες νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κορυφώνονται με τα μέτρα σφαγείο του αντιασφαλιστικού και αντιφορολογικού νομοσχεδίου που ετοιμάζονται χωρίς ίχνος ντροπής και μέσα από καθημερινές εκπτώσεις εις βάρος των εργαζομένων να φέρουν στη Βουλή.

Τα παράλληλα προγράμματα και οι «παρόλες» της νεομνημονιακής Κυβέρνησης, όπως και οι υποσχέσεις της, δεν γίνονται πιστευτά πλέον από κανένα.

Το τριώδιο πέρασε, οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού, όσο κι αν θέλει η Κυβέρνηση να κρατάει τη μάσκα του αριστερού, πιστεύοντας ότι θα κοροϊδέψει, την προδίδουν όμως οι ακραίες αποφάσεις της και ο ορυμαγδός των μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους και την κοινωνία, χωρίς καμιά δικαιοσύνη και ισονομία και συμβάλλει έτσι με όλη της τη δύναμη για την περαιτέρω εξαθλίωσή του λαού.

Όλοι μαζί δυναμώνουμε τη φωνή μας, ατσαλώνουμε την ψυχή μας, δίνουμε πείσμα στις διεκδικήσεις μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σε όποιους επιβουλεύονται εμάς και τα παιδιά μας.

Στεκόμαστε δυναμικά αλληλέγγυοι σε αποφάσεις αγώνα και ανατροπής των μέτρων φτωχοποίησης και πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στα συλλαλητήρια και στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δίνει το παρόν και τη συμμετοχή της στη μεγάλη διαδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 7 Απρίλη, ώρα 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος από την ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε όλους σε συμμετοχή και παρουσία. Να είμαστε όλοι εκεί !

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει !
Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,
της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗσφραγιδα
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.