Δεν υπάρχει "προστασία" των προσωπικών μας δεδομένων - Ρεπορτάζ του Kevin Roose (video)

Όταν σε λίγο θα ακούσετε να μιλούν για "προστασία" των προσωπικών μας δεδομένων και "έξυπνες ταυτότητες" που θα κάνουν τη μνημονιακή ζωή μας "εύκολη" δείτε το video του ρεπόρτερ Kevin Roose
Απίστευτο πείραμα: 
Προσκάλεσε δύο έμπειρους χάκερ να του επιτεθούν και ιδού το αποτέλεσμα...


Αναδημοσίευση απο το ID-ont 
Σχόλιο ID-ont: Δείτε το video (με ελληνικούς υπότιτλους) και προβληματισθείτε: Εάν όλα αυτά που περιγράφει γίνονται χωρίς την "αξιοποίηση" των πληροφοριών που θα συλλέγουν οι βάσεις δεδομένων (δημόσιες και ιδιωτικές) όταν χρησιμοποιείται η Κάρτα του Πολίτη, τότε τι έχουν να δουν τα μάτια μας με την
Κάρτα του Πολίτη;


Ηuffingtonpost: Η αλήθεια είναι ότι οι επιθέσεις χάκερ σε μεγάλες εταιρίες είναι κάτι που έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές να συμβαίνει. Μάλιστα κατά καιρούς έχουμε ακούσει ουκ ολίγες περιπτώσεις που μεγάλες εταιρίες δαπάνησαν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά μόνο και μόνο για να προστατευτούν από επιθέσεις.

Μετά από τις επιθέσεις από χάκερ στις Sony Pictures, JPMorgan Chase, Ashley Madison και άλλες μεγάλες εταιρίες, ο ρεπόρτερ Kevin Roose αποφάσισε να οργανώσει ένα πείραμα.

Προσκάλεσε δύο έμπειρους χάκερ τους οποίους δεν γνώριζε προσωπικά να περάσουν δύο εβδομάδες προσπαθώντας να τον «χακάρουν» και να αποσπάσουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν από τους λογαριασμούς ή τον υπολογιστή του.

http://www.huffingtonpost.gr/2016/03/07/tech-kevin-roose-_n_9400624.html
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.