"Το λουρί".Η θεατρική παράσταση που τράβηξε πλήθος κόσμου - Μπράβο στην αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα theatERT3. Είμαστε υπερήφανοι για σας (video)


(απο το  FREE ERT)
Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα (κινηματοθέατρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" στη Θεσσαλονίκη) και με όρθιους θεατές ανέβηκε την Κυριακή 13/3/2016 το θεατρικό έργο «ΤΟ ΛΟΥΡΙ» της αυτοδιευθυνόμενης θεατρικής ομάδας «theatERT3» που αποτελείται από εργαζόμενους και φίλους της ΕΡΤ3, μια κωμωδία της Αναστασίας Δασκαλάκη σε σκηνοθεσία Άννας Γιαννακίδου. 

Το αγκάλιασμα της συγκεκριμένης παράστασης εξέπεμψε και ένα συγκεκριμένο μήνυμα προς τη διοίκηση της ΕΡΤ/ΕΡΤ3: 

"ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ". 


Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο ανέβηκε με δωρεάν είσοδο και με "ελεύθερη συνεισφορά" για την ενίσχυση του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και του αγώνα των απολυμένων της Coca-Cola που ζητούν την επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη. 

Προηγήθηκε από τη διοίκηση της ΕΡΤ/ΕΡΤ3,... απαγόρευση(!) μετάδοσης σχετικού διαφημιστικού σποτ από τα μέσα της "προκειμένου να μην προκύψουν πιθανά νομικά ζητήματα με... εταιρείες"!

Με λίγα λόγια, ο δίχρονος επίμονος και επίπονος αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ3 ενάντια στο "μαύρο" και η ανάληψη των ρίσκων που συνόδεψε την παραμονή τους στα κτίρια της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης της ΕΡΤ3 που δεν έπαψε ποτέ να
λειτουργεί σε καθεστώς αυτοδιεύθυνσης και αυτοδιαχείρισης, ήταν για τους σημερινούς "προϊσταμένους" μια πολύ θεμιτή και "βολική" πράξη αντίστασης αφού με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στρογγυλοκάθισαν στις καρέκλες στις οποίες τους "τοποθέτησε" η νέα πολιτική εξουσία, αλλά τα χαρακτηριστικά του αγώνα, αντί να αναδειχτούν, πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων! 
Και όχι μόνο αυτό: 
Η εκδήλωση της αλληλεγγύης, σχεδόν ποινικοποιείται, κόβονται "ενοχλητικές" εκπομπές (ΖΟΝΑ ROSA) και "συντονιστές" τμημάτων που αναδείχτηκαν μέσα από τον δίχρονο αγώνα, καρατομούνται, γιατί "δεν πάνε με τα νερά της διοίκησης".

Η απαγόρευση μετάδοσης του συγκεκριμένου σποτ, επέφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Ο κόσμος που συνεχίζει να ονειρεύεται μια ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και στα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα καταχειροκροτώντας τους συντελεστές της παράστασης και ευχαριστώντας από καρδιάς τους ΟΡΘΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ της ΕΡΤ3 που συνεχίζουν τον αγώνα και απορρίπτοντας την "κανονικότητα" του βολέματος...

Τα λόγια των εργαζομένων της ΕΡΤ3, των εργατών της ΒΙΟΜΕ και των απολυμένων της Κόκα Κόλα, ενώθηκαν σαν κραυγή επί σκηνής λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση...
Δείτε  το video:Γράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3  Στέλιος Νικητόπουλος
(απο την σελίδα του στο f/b)

Μπράβο στην αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα theatERT3.
 Είμαστε υπερήφανοι για σας.
 Το πιο σημαντικό πράγμα που μου έχουν πει είναι "μας δίνετε δύναμη".
Ε, λοιπόν, νιώθω κι εγώ ότι πήρα δύναμη. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος!


Για διοίκηση-διοικήσεις που καλύπτουν τον φόβο τους να αναλάβουν ευθύνες πίσω από γνωμοδοτήσεις επίσης ευθυνόφοβων νομικών συμβούλων και με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται από την κοινωνία όπως με την άρνηση να παίξουν το σποτάκι της ομάδας theatERT3 λόγω  της κάρτας - υπήρχε, είπαν, κίνδυνος να τους κάνει μήνυση η Κόκα Κόλα - ένα έχω να πω: τους λυπάμαι.
Ποιος ελέγχει τους ελέγχοντες όταν αποξενώνουν την ΕΡΤ από την κοινωνία;
Εσάς λοιπόν, αν σας απολύσει μία πολυεθνική να λέτε: "απολυμένοι της ακατανόμαστης".
Εμείς θα λέμε τον σκύλο, σκύλο, τον λύκο, λύκο, το σκοτάδι, σκοτάδι...

Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.