Εκθεση της Grant Thornton πιστοποιεί ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ΕΡΤ λέγοντας ψέματα!!! Εκτός απο πολιτικές προκύπτουν και ποινικές ευθύνες για τεράστια ζημία του ελληνικού δημοσίου

Είπαν ψέματα όταν έκλεισαν την ΕΡΤ ότι ζημίωνε το Δημόσιο! 
(αναδημοσίευση απο τις www.typologies.gr)

Έκλεισαν την ΕΡΤ το 2013, ενώ ήταν κερδοφόρος! 

Οι πληροφορίες του «Π» επιβεβαιώνονται από την έκθεση της Grant Thornton, η οποία πιστοποιεί πως η ΕΡΤ στο τέλος του 2012 ήταν μια εταιρεία με υψηλό κύκλο εργασιών, 272 εκατ. ευρώ, με κερδοφορία, παρά την υφαρπαγή χρημάτων υπέρ του ΛΑΓΗΕ, με ελάχιστο δανεισμό, 7,5 εκατ. ευρώ, με θετικά ίδια κεφάλαια, 215 εκατ. ευρώ, και με ταμειακά διαθέσιμα 22 εκατ. ευρώ. 

Ο ισολογισμός του 2012 δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, αλλά εκθέτει σοβαρά την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που έλαβε την απόφαση για το λουκέτο, και τους πρώην υπουργούς Κεδίκογλου και Στουρνάρα, που την υπέγραψαν. 

Ειδικά για τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τότε υπουργό Οικονομικών, υπάρχει ζήτημα
ηθικής τάξεως, από τη στιγμή που η ΕΡΤ δεν ήταν ζημιογόνος και δεν επιβάρυνε με τη λειτουργία της τον προϋπολογισμό του κράτους. 

Αντίθετα με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ζημιώθηκε το Δημόσιο, μόνο που μέχρι στιγμής δεν έχει υπολογισθεί το ύψος της ζημιάς

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των «ειδημόνων» της «τρόικας», που δέχθηκαν το λουκέτο με το επιχείρημα πως θα μειωνόταν ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2.000 άτομα, από τη στιγμή που δεν επιβαρυνόταν ο προϋπολογισμός.

Η έκθεση ισολογισμού του 2012 αποτελείται από 82 σελίδες και έχει συνταχθεί με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα για πρώτη φορά. 

Αφορά το διάστημα που τη θέση του προέδρου κατείχαν οι Στέλιος Στεφάνου (1/1 – 30/6/2012) και Νίκος Τέλης (8/8 – 31/12/2012) και του διευθύνοντος συμβούλου οι Λάμπης Ταγματάρχης (1/1 – 30/6/2012) και Νίκος Σίμος (8/8 – 31/12/2012). 

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες του κλάδου, δεν υπάρχουν ουσιαστικές παρατηρήσεις που να αφορούν την ίδια την ΕΡΤ ΑΕ, παρά μόνο ότι «ανήκει στον δημόσιο τομέα και οι διαδικασίες αναδιάρθρωσής του που βρίσκονται σε εξέλιξη μπορούν να επιδράσουν στο μέλλον σημαντικά στην οικονομική της θέση ή στα αποτελέσματά της».

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2012 μειώθηκε κατά 14,63% σε σχέση με το 2011, γεγονός που -όπως σημειώνεται- οφείλεται στη μεταφορά του 25% του ανταποδοτικού τέλους στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. 

Τα κέρδη προ φόρων το 2012, μετά την υφαρπαγή του ανταποδοτικού, ήταν ύψους 16 εκατ. ευρώ έναντι 66 εκατ. ευρώ το 2011. Οι ζημίες των προηγούμενων χρήσεων από 48 εκατ. ευρώ είχαν μειωθεί στα 38 εκατ. ευρώ. Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 57 εκατ. ευρώ, οι βραχυπρόθεσμες σε 71 εκατ. ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων σε 215 εκατ. ευρώ!
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.