Σπίρτζης :"Δεν θα ήμουν αρνητικός σε μελλοντική συνεργασία ΕΡΤ- DIGEA" (πλην όμως η "κόντρα" με την ΕΕΤΤ συνεχίζεται)


Νέο επεισόδιο στην κόντρα Σπίρτζη – ΕΕΤΤ. 
29/03/2016 by www.typologies.gr

Η κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και στα στελέχη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών είναι μία από τις κύριες αιτίες που
παραμένει ακέφαλη η Ρυθμιστική Αρχή εδώ και 15 περίπου μήνες. Και ενώ από την πλευρά της ΕΕΤΤ δηλώνεται πως σε λίγες μέρες η Αρχή δεν θα μπορεί να λειτουργεί, καθώς δεν θα εγκριθεί προϋπολογισμός για το 2016, από το γραφείο του υπουργού δεν δίνεται καμία απάντηση για την τοποθέτηση νέου προέδρου στην ΕΕΤΤ.

 Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου, ο Χρ. Σπίρτζης αναμένει την απόφαση της εισαγγελικής έρευνας για τον διαγωνισμό παραχώρησης του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος από την ΕΕΤΤ στην Digea. Την ίδια, ωστόσο, ώρα δηλώνει πως δεν θα ήταν αρνητικός σε μελλοντική συνεργασία της Digea με την ΕΡΤ!

Μία από τις τελευταίες ενέργειες της ΕΕΤΤ, όπως έγραψε και η στήλη την περασμένη Κυριακή, ήταν οι εκτεταμένοι έλεγχοι στην περιφέρεια για τη μέτρηση του ψηφιακού σήματος από συνεργεία της Ρυθμιστικής Αρχής. 
Ύστερα από αυτούς τους ελέγχους, που σύμφωνα με την ΕΕΤΤ έγιναν σε 3.700 σημεία της χώρας, η Αρχή έσπευσε να ενημερώσει επίσημα πως καλύπτεται από την Digea και την ΕΡΤ (μέσα από την πλατφόρμα της Digea) από το 95,6% έως και το 96,3% του πληθυσμού στις περιοχές όπου έγινε ο έλεγχος. Η κάλυψη αυτή περιλαμβάνει τόσο το σήμα που εκπέμπει απευθείας η Digea όσο και το σήμα που εκπέμπουν οι δήμοι, οι οποίοι έβαλαν ψηφιακούς αναμεταδότες με δικά τους έξοδα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως υπάρχει καταγεγραμμένη αναλογική λήψη σε 103 σημεία της χώρας (ποσοστό 0,6% του πληθυσμού). Υπάρχει πάντως ισχυρή αμφισβήτηση για το αν τα στοιχεία της ΕΕΤΤ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.