ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ "ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ," ΟΥΤΕ "ΦΤΩΧΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" ΚΑΙ ΑΝΤΙ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

Κάποιοι είδαν τη σημερινή  τρομοκρατική επίθεση του ISIS  στις Βρυξέλλες σαν  "φυσικό επακόλουθο" της  πολιτικής  που είχε η  "δύση" τον καιρό της  "παλιάς τάξης πραγμάτων" και που εξακολουθεί να εφαρμόζει  εδω και χρόνια  σαν "νέα τάξη πραγμάτων", κάτι δηλαδή σαν  αντίδραση σε μια  διαχρονική  καπιταλιστική δράση  της  "πολιτισμένης"Δύσης, όπως αυτή προσδιορίζεται απο τον άξονα Ευρώπη - Αμερική.

  Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Το κεφάλαιο δεν είχε και δεν θα έχει ποτέ πατρίδα και πάντα ήταν και θα είναι εκείνο που τρέφεται μόνο με αίμα, που αυγαταίνει με την δυστυχία των λαών και ποτίζεται απο τον ιδρώτα των πολλών.
Ναι είναι μακρύς ο κατάλογος της ιμπεριαλιστικής δράσης των λίγων, που σε προηγούμενες εποχές είχαν
"μαρκάρει" τη θέση τους στην αγέλη των λύκων δημιουργώντας αυτοκρατορίες , βασιλείες ,δημοκρατίες κλπ (πολιτεύματα που σήμερα υπάρχουν κυρίως ως κατάλοιπα παρά  ως φυσικά"γεωγραφικά" όρια εξουσίας).

¨Ολα αυτά όμως που περιγράφουν την εικόνα του "παγκοσμιοποιημενου" καπιταλισμού δεν μπορεί να οδηγούν  κανέναν σε  βιαστικές εκτιμήσεις ή συναισθηματικές  προσεγγίσεις  της σημερινής τρομοκρατικής επίθεσης  του ISIS  πως " κάποιοι καταπιεσμένοι  παίρνουν τώρα εκδίκηση απο  τα κάτω, για τα δεινά που έχουν υποστεί τόσα χρόνια απο τους δυνάστες και τυρράνους ευρωπαίους αποικιοκράτες ".

Όλη η πορεία τους απο την αρχή μέχρι σήμερα , είναι γεμάτη απο στοιχεία που καταδεικνύουν το αντίθετο. 
Ο "αντιδυτικισμός" είναι μόνο το πανωφόρι στην "κινηματική" λογική τους,Μια "λογική" που κινείται με καπιταλιστικό κινητήρα και με καύσιμο τον νεο -ισλαμισμό .

Μην βιαζόμαστε λοιπόν να τοποθετήσουμε το θυμικό μας δίπλα στον οποιονδήποτε, ειδικά όταν έχει καταδειχθεί, πως, πότε και γιατί κατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε απο τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των αποικιοκρατών της παλιάς Ευρώπης και την πλουτοκρατίας του νέου παγκοσμιοποιημενου καπιταλισμού.

Μην ξεχνάμε ποιοί είναι αυτοί που χτυπούν αλύπητα κι όχι με φθηνιάρικα όπλα , π.χ το Κομπάνι , απο ποια εμιράτα ήρθαν οι "μισθοφόροι εθελοντές" του "Ισλαμικού κράτους",ποιοί δυτικοί πολέμησαν δίπλα τους τα προηγούμενα χρόνια ως "τεχνικοί συμβουλοι", τι κατασκευής ήταν όχι μόνο τα ελαφριά αλλά και τα υπερσύγχρονα "έξυπνα"¨όπλα που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν. 

Δυστυχώς έχει περάσει σαν την υγρασία στη ρωγμή του τοίχου, το κίβδηλο πολιτικά "αξίωμα " ότι αυτός που φαίνεται " εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" (με αυτό π.χ το "αξίωμα" πολλοί δικαιολόγησαν τις επιλογές τους εκτιμώντας το ψευτοαντι - νεοταξικό κήρυγμα των εγκληματιών της Χ.Α σαν μία αυθόρμητη και γνήσια κινηματική πολιτική έκφραση).

Σε σχέση με το ποιός απο τις δύο "πλευρές" (που επι της ουσίας είναι μία) χρησιμοποιεί φθηνότερα ή ακριβότερα όπλα , θα έλεγα να ψάξουμε λίγο περισσότερο και τότε θα δούμε, ότι ο στρατηγικός και πολεμικός εξοπλισμός των "καταπιεσμένων" πλην αμερικανοθρεμμένων φασιστών του ISIS δεν είναι και τόσο φτηνός όσο νομίζουν κάποιοι.Εξάλλου και οι αποικιοκράτες έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές "πάμφθηνες" μεθόδους εξόντωσης ολόκληρων λαών, γεγονός που δεν τους προσδίδει φυσικά κανενός είδους "ηθική αξία".

Αυτοί που κατασκευάστηκαν , εξοπλιστηκαν , εκπαιδεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν ( και χρηματοδούνται) απο τους "πολιτισμένους" καπιταλιστές με τα ακριβά αεροπλάνα, δεν είναι και τόσο 'φτωχοδιάβολοι" ή "απολίτιστοι" (σε ότι αφορά την καπιταλιστική έννοια του πολιτισμού) και σίγουρα όχι οι αδιαμφισβήτητοι εκπρόσωποι ενός έστω και με πανισλαμικά χαρακτηριστικά "απελευθερωτικού αγώνα",όπως  εσφαλμένα υποστηρίζουν κάποιοι ..
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.