Ασύλληπτος ο Μπόμπολας - Στην Κύπρο καταζητούμενος και στην Αθήνα ...περίβλεπτος!!!

Σχόλιο κλασσικού

Στην Κύπρο τον καταζητούν για να τον συλλάβουν και στην Αθήνα  τον βλέπουν  και τον ...καμαρώνουν να  "συσκέπτεται" με  τους άλλους MEGAλους  της  μιντιακής (και όχι μόνο) μαφίας  για το πως  θα κουλαντρίσουν  με τις τράπεζες  τα θαλασσοδάνεια, που πλήρωσε  και συνεχίζει να πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Κι όμως δεν έχουν περάσει  ούτε δύο χρόνια  απο τότε  που σημερινός  πρωθυπουργός έλεγε:
"Ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ...Σε παίρνουν τηλέφωνο ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης και λένε, για παράδειγμα, Τσίπρα, όταν γίνεις πρωθυπουργός θέλω να..."
(απόσπασμα συνέντευξης του Τσίπρα στο βιβλίο "Κλεμμένη άνοιξη"της Σουηδής δημοσιογράφου, Κάισα Εκις Έκμαν  που εκδόθηκε το 2014)
Δύο χρόνια πρίν (το 2012) ήταν ακόμα πιό σκληρός διαχωρίζοντας  τη θέση του απο την Παπαρήγα που σύμφωνα με τον υποψήφιο τότε  ηγέτη της "όλης αριστεράς"   "μασάει τα λόγια της": 
"Το 2003, το Ελληνικό δημόσιο πήρε πίσω από την εταιρεία TVX Gold την επίμαχη έκταση που είχε παραχωρήσει προς εκμετάλλευση αντί του ποσού των 11 εκ. ευρώ. Αμέσως μετά, παραχώρησε αυτή την έκταση αντί του ιδίου ποσού, που είχε δώσει στην TVX, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι ο κύριος Μπόμπολας, ο κύριος Κούτρας κλπ. Εγώ βλέπετε, δεν μπορώ να αποφύγω να λέω ονόματα. Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»! Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Βέβαια εγώ έχω πολιτικό κόστος γι' αυτό. Όπως βλέπετε, δεν λένε «τι καλός που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ"
Για σκεφτείτε  ποιό "κεφάλαιο"  χτυπάει σήμερα  ο  "ριζοσπάστης"  Τσίπρας;
Για  σκεφτείτε  γιατί  το ελληνικό κράτος  δεν συνεργάζεται με τις κυπριακές αρχές, ως οφείλει εκ των διμερών και κοινοτικών  συμφωνιών, και  αφήνει  τον Μπόμπολα   να σουλατσάρει;
Μήπως επειδή ο κ. Τσίπρας  την πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη ως πρωθυπουργός  την έδωσε  σε ΜΜΕ  του καταζητούμενου Μπόμπολα;;;
(τα παραπάνω  στοιχεία και άλλα πολλά  υπάρχουν  σε παλιότερη αναδημοσίευση της κλασσικοπερίπτωσης εδώ)

Ασύλληπτος ο Μπόμπολας
(www.sigmalive.com )
Ασύλληπτος παραμένει ο Ελλαδίτης μεγαλομέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (HELECTOR) και κορυφαίος παράγοντας σημαντικών ΜΜΕ στην Ελλάδα, Λεωνίδας Μπόμπολας, όπως και ο επίσης Ελλαδίτης, Θεοφάνη Λώλος, Διευθυντής της εταιρείας μελετών ENVIROPLAN.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν ακόμη
επικοινωνήσει με τις κυπριακές Αρχές, οι οποίες έχουν τοποθετήσει τους δύο καταζητούμενους στο τοπ λιστ και προχωρούν με την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης. Η έκδοση των ενταλμάτων ενδεχομένως να ματαιωθεί, αν οι δύο ύποπτοι για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης αποφασίσουν να έρθουν στην Κύπρο αυτοβούλως.

Το παζλ των ερευνών φαίνεται να συμπληρώνεται, μετά τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αθανάσιου Κατρή, αλλά και τη θεληματική κατάθεση του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα. Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και του πρώην Γενικού Διευθυντή του ΣΑΠΑ, Ευτύχιου Μαλληκίδη, ο οποίος ήδη εκτίει εξαετή ποινή φυλάκισης.

Η κατάθεση Σάββα Βέργα

Στις 25/03/16, ο Σάββας Βέργας προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι κατά το έτος 2007 ο Μαλληκίδης τού ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με τον 10ο ύποπτο, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο τελευταίος τού πρότεινε να προσφέρει σε αυτόν και στον Σάββα Βέργα χρηματικό ποσό προς όφελός τους για να υπάρχει καλή συνεργασία και να διεκπεραιώνονται οι πληρωμές προς τον εργολάβο του κυρίως έργου, εγκαίρως.

Ο Μαλληκίδης πρότεινε στον Βέργα, σύμφωνα με την κατάθεση του τέως Δημάρχου Πάφου, να ζητήσουν 5% επί της κάθε πληρωμής και το ποσό να μοιράζεται ανάμεσα στον ίδιο, τον Σάββα Βέργα και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών Στέλιο Παπαδόπουλο (4ος ύποπτος) και σε ένα αποβιώσαν πρόσωπο. Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Βέργα, ο Μαλληκίδης ανέφερε ότι ήθελαν κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί του οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος (10ος ύποπτος) και ο Θανάσης Κατρής (11ος ύποπτος), ενώ η συνάντηση διευθετήθηκε και έλαβεν χώραν στα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα.

Μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος, ο Μαλληκίδης επαναπροσέγγισε τον Σάββα Βέργα και του είπε ότι τα χρήματα που θα ελάμβαναν από την εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα τα διαμοίραζαν. Συγκεκριμένα, το 40% να κατέληγε στον Βέργα, το 30% στον Μαλληκίδη και το υπόλοιπο 30% εξ ημισίας στον Παπαδόπουλο (4ον ύποπτο) και τον αποβιώσαντα.

Περί τις αρχές του 2009 ο Γιαννακόπουλος έδωσε τα πρώτα χρήματα ως μίζες, δηλαδή το ποσόν των 150.000 ευρώ, το οποίο ανέλαβαν και διαμοίρασαν οι Βέργας και Μαλληκίδης μεταξύ τους και με τον 4ον ύποπτο και τον αποβιώσαντα. Τον διαμοιρασμό τον κατέγραψαν οι Βέργας και Μαλληκίδης σε μια κόλλα-χαρτί, την οποία ο Σ. Βέργας παρέδωσε στην Αστυνομία.

Η μαρτυρία Αθανάσιου Κατρή

Σε κατάθεσή του στα γραφεία του ΤΑΕ Λ/σου, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Αθανάσιος Κατρής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι -από το 2003 μέχρι την αποχώρησή του το 2012- ήταν διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μαζί με τον Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος ήταν και ο κύριος μέτοχος της εταιρείας. Από το 2007 μέχρι και το 2010, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε την ευθύνη τον Γενικού Διευθυντή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ακολούθως μέχρι την αποχώρηση του Κατρή από τη μητρική εταιρεία, διευθυντής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ διαδέχθηκε τον Γιαννακόπουλο ο Ιωάννης Κοκότσης.

Σε σχέση με τον Μπόμπολα, ο Κατρής αναφέρει ότι δεν μπορούσε να ληφθεί απόφαση να δοθεί μίζα, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του Μπόμπολα. Σημείωσε στην κατάθεσή του ότι μετά την κατοχύρωση του έργου ανέγερσης των ΧΥΤΑ στην Πάφο τον πλησίασε ο Γιώργος Κουλαππής (7ος ύποπτος), ο οποίος ζήτησε την καταβολή χρημάτων προς όφελός του. Σε συζήτηση επί του θέματος που είχε ο Κατρής με τον Μπόμπολα, ο δεύτερος αποφάσισε να ικανοποιήσουν το αίτημα του 7ου υπόπτου και το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ, κατόπιν έγκρισης του Μπόμπολα, καταβλήθηκε από τον Κατρή προς τον Κουλαππή σε τρεις δόσεις 25.000, 25.000 και 50.000 ευρώ. Την τελευταία δόση ο Κατρής την παρέδωσε σε φάκελο στον υιό του Κουλαππή, Νικόλαο Κουλλαπή, στην Αθήνα (8ος ύποπτος).

Τα χρήματα, σύμφωνα με τον Κατρή, δόθηκαν από το ταμείο της εταιρείας στην Αθήνα με την έγκριση του Λεωνίδα Μπόμπολα. Το 2008, όταν άρχισε η λειτουργία των ΧΥΤΥ, πλησίασε τον μηχανικό του έργου Imad Bagleh (9ος ύποπτος), ο Μαλληκίδης, ο οποίος του ζήτησε να τον φέρει σε επαφή με τον Κατρή. Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα, στο γραφείο του Αθανάσιου Κατρή στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο Γιαννακόπουλος θεώρησε τον Μαλληκίδη ως αναξιόπιστο και ανέφερε ότι θα μιλήσει με τον δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα για να επιλυθεί το ζήτημα.

Όπως ανέφερε στον Κατρή ο Γιαννακόπουλος, ο Βέργας αξίωνε ένα ποσοστό επί των εισπράξεων 5%. Ο Κατρής μετέφερε την πιο πάνω αξίωση στον Μπόμπολα, ο οποίος την ενέκρινε. Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Γεώργιος Κουλαππής άρχισε να ζητά εκ νέου και επιτακτικά χρήματα, τα οποία η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ αρνήθηκε να του καταβάλει. Επιπλέον οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου Μιχάλης Πάντης και Αντώνης Κουρουζίδης (2ος, 3ος ύποπτος) είχαν αξίωση να λαμβάνουν περιοδικά χρήματα, προκείμενου να υπογράφουν σύντομα τα έγγραφα τα οποία ήταν απαραίτητα για την πληρωμή της κοινοπραξίας.

Σύμφωνα με τον Κατρή, ο Μιχάλης Πάντης έλαβε από αυτόν το 2009 στην Αθήνα το ποσό των 5.000 ευρώ σε μετρητά. Σε ακόμη μια περίπτωση ζήτησε σε επίσκεψη που έκανε στο γραφείο του Μπόμπολα και στην παρουσία του Κατρή, το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ ως δάνειο για οικογενειακούς λόγους. Μετά από σχετική συνεννόηση του Κατρή με τον Μπόμπολα, καταβλήθηκε στον Πάντη το ποσό των 10.000 σε μετρητά.

Όσον αφορά τον Αντώνη Κουρουζίδη (3ος ύποπτος), ο Κατρής τού έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το ποσό των 15.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ σε σχέση με τον αποβιώσαντα, ο Κατρής αναφέρει ότι μετά από συνεννόηση με τον Μπόμπολα τού έδωσε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα το ποσό των 30.000 σε μετρητά.
Περαιτέρω, ο 11ος ύποπτος επιβεβαίωσε αυτά που ανέφερε ο Κοκότσης, δηλαδή ότι έδωσε χρήματα στον 9ον ύποπτο με σκοπό να καταλήξουν στην επιτροπή, δηλαδή τους άλλους τρεις υπόπτους. Για το πιο πάνω θέμα ενημερώθηκε ο Μπόμπολας.

Η μαρτυρία για τον Θεοφάνη Λώλο

Σε σχέση με τον Θεοφάνη Λώλο, δ/ντη της ENVIROPLAN, ο Κατρής ανέφερε στην Αστυνομία ότι όντας σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών και εν γνώσει του ότι το πραγματικό κόστος κατασκευής και λειτουργίας ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο του ποσού της προσφοράς, εσκεμμένα απέκρυψε το εν λόγω γεγονός για να αναλάβει συγκεκριμένη εταιρεία το έργο της περιβαλλοντικής παρακολούθησης της μονάδας
Σημειώνεται ότι ήδη για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση οι Δημήτρης Πατσαλίδης, οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου, Μιχάλης Πάντης, που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ  Κόσιης, οι λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος και Χριστάκης Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο πρώην λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών Γιώργος Κουλαππής, ο υιός του, Νίκος Κουλαππής, ο Ιmad Baqleh, πολιτικός μηχανικός από την Ιορδανία, ο πρώην Δ/ντης της ελλαδικής εταιρείας Helector Δημήτριος Γιαννακόπουλος και ο Αθανάσιος Κατρής.

Οι έντεκα παρουσιάστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο προχθές και διατάχθηκε η περαιτέρω κράτησή τους για άλλες πέντε μέρες. Υπό κράτηση τελούν και οι τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο πρώην ΓΔ του ΣΑΠΑ, Ευτύχιος Μαλληκίδης, που ήδη εκτίουν εξαετή ποινή φυλάκισης για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.