Απάντηση της Λίνας Αλεξίου στο άρθρο “Το ΕΣΡ δέχεται ότι τον αριθμό των αδειών ορίζει ο υπουργός!” της εφημερίδας "Το Παρόν"

“Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά”

ΛΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
Προσθήκη λεζάντας
Απάντηση της Λίνα Αλεξίου στο δημοσίευμα του «Π»
Τη θέση πως ο νόμος Ρουσόπουλου 3592/2007 ως προς την αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας να ορίζει τον αριθμό των αδειών εθνικής εμβέλειας εκφράζει με επιστολή της προς το «Παρόν» η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου. Επιπλέον επισημαίνει πως
είναι απαραίτητη η διαβούλευση και η έκφραση γνώμης του ΕΣΡ πριν την κατάληξη στον προσδιορισμό του αριθμού των αδειών. Επισημαίνουμε μόνο πως η ίδια διάταξη του νόμου 3592/2007 στην οποία έκανε μνεία η Έκθεση Πεπραγμένων του ΕΣΡ για το 2014, μεταφέρθηκε αυτούσια και στο νόμο 4339/2015.
Η αναφορά του ΕΣΡ στην Έκθεση Πεπραγμένων  2014 για τις αρμοδιότητες του υπουργού, παραπέμποντας στο νόμο Ρουσοπουλου
Η αναφορά του ΕΣΡ στην Έκθεση Πεπραγμένων 2014 για τις αρμοδιότητες του υπουργού, παραπέμποντας στο νόμο Ρουσοπουλου
Ολόκληρη η επιστολή της Λ. Αλεξίου, η οποία δημοσιεύεται και στην έντυπη έκδοση,  έχει ως εξής:
«Δημοσίευμα σας στις 13.03.2016 για την ‘Έκθεση Πεπραγμένων του ΕΣΡ για το 2014, έχει τίτλο “Το ΕΣΡ δέχεται ότι τον αριθμό των αδειών ορίζει ο υπουργός!” και “καταρρίπτεται το επιχείρημα της ΝΔ”. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε διάταξη του Ν. 3592/2007 (Ρουσόπουλου) η οποία δεν ισχύει.
Τον Οκτώβριο του 2015, ο Ν. 4339/2015 (άρθρα 2 και 3) ορίζει μεν ότι ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών καθορίζεται με απόφαση του υπουργού, αλλά “μετά από αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ και δημόσια διαβούλευση”-όροι που δεν έχουν τηρηθεί (και πως να τηρηθούν αφού ο υπουργός “φρόντισε” να παύσει τα εν ενεργεία μέλη του ΕΣΡ…). Περαιτέρω με την παρ. 6 του άρθρου 2 του Ν. 4339/2015 “Η διαδικασία της αδειοδότησης των Πάροχων περιεχομένου μέσω δημοπρασίας διεξάγεται με την έκδοση προκήρυξης από το ΕΣΡ, σύμφωνα με τους όρους του Παρόντος.  Προκηρύξεις από το ΕΣΡ είναι δυνατόν να εκδίδονται ξεχωριστά ανά κατηγορία αδειών.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται το γνωστό “ενός κακού (αντισυνταγματική παύση μελών ΕΣΡ), μύρια έπονται”. Ωστόσο ο συντάκτης του δημοσιεύματος σας θα μπορούσε να έχει (και πάντα όλοι οι δημοσιογράφοι έχουν” έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση από το ΕΣΡ. Αν, βεβαίως δεν ενδιαφερόταν να βγάλει “λαβράκι” από “άνθρακες”. Κι ας μην σπεύσει ο καλός σας συντάκτης να αναφερθεί στο Νόμο του 2016 που παίρνει όλες τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ και ορίζει τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις (4), γιατί αυτός και αν είναι που καταγγέλλεται ως αντισυνταγματικός, από όλα τα κόμματα και τους συνταγματολόγους, αλλά και ανατρέπεται από την απόφαση 1901/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποφαίνεται ότι αρμόδιο της αδειοδότησης είναι το ΕΣΡ”.»
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.