Ο Μητσοτάκης για τον "έρανο" υπερ της ΝΔ: «Θέλουμε να πάρουμε λίγα από πολλούς» (Μέχρι να γίνουμε κυβέρνηση) -Τι έχει αποκαλύψει ο δικός τους Σκυλακάκης - Η καταγγελία του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή

«Θέλουμε  να πάρουμε λίγα από πολλούς» 
Με αυτό το σύνθημα  στόλισε   ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  την  περικοκλάδα  της ομιλίας του που αφορούσε στην εξυπηρέτηση του  χρέους  των  214 εκατομμυρίων (!!!) που έχει η μπαταχτσού ΝΔ  κυρίως (;;;) σε τράπεζες.

Ούτε λόγος βέβαια  για το  δόγμα "Παίρνουμε τα πάντα απο τους πολλούς  για  το καλό των λίγων" που ίσχυε επί των ημερών  της  πρωθυπουργεύουσας ΝΔ και που φυσικά ισχύει και σήμερα.
Το τι λέει  ο Μητσοτάκης σχετικά με το πως η ΝΔ θα πληρώσει  αυτά που δεν  πλήρωνε  για τόσα χρόνια, έχουν πολύ μικρή αξία, ή τουλάχιστον τόση  όση είχαν και οι δηλώσεις του  για το πώς  είχε ξεχάσει να πληρώσει ο ίδιος τα "χρέη" του προς την φίλη siemens. Δηλώσεις που έκανε  φυσικά "κατόπιν εορτής" όταν αποκαλύφθηκε το πως ο οικογενειακός τους φίλος Χριστοφοράκος τους είχε "εξυπηρετήσει".

Αυτό που έχει αξία και πρέπει να καταδειχθεί, είναι  το
πώς κατάφερε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να "ταϊζονται" επί χρόνια απο τις τράπεζες και απο άλλους  "ταϊστές" με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ  του τύπου "δανεικά κι αγύριστα" βάζοντας  μάλιστα ως υποθήκη (στα τραπεζικά θαλασσοδάνεια) τις κοινοβουλευτικές  έδρες που θα έπαιρναν σε μελλοντικές εκλογές.

Θα μου πεί κάποιος ότι όλα αυτά  είναι κακίες και  δόλια  ψεύδη  των  ιδεολογικών ή κομματικών τους αντιπάλων και πως  ο  Μητσοτάκης  θέλει επιτέλους να βάλει μιά "τάξη" στο "καράβι της ΝΔ" ειδικά τώρα που έγινε  "καπετάνιος".
Και πάλι όμως  θα βρεθεί ο "άλλος"  που  εύλογα θα ρωτήσει:
Και τι έκανε όταν  ήταν  "υποπλοίαρχος".
Μπας και έβγαλε  άχνα  για τα όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του;
'Η μήπως δεν ψήφισε  τον επαίσχυντο νόμο ο οποίος  παρείχε και μάλιστα εκ των υστέρων ασυλία  στους τραπεζίτες που έδιναν χωρίς  αληθινές   εγγυήσεις θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων στα κόμματα της εξουσίας και στους διαπλεκόμενους με αυτά   καναλάρχες; 

Ποιός  εκτός των  κομματόσκυλων και  των αμνημόνων  θυμάτων της  τηλεχαύνωσης του Σκάϊ και των άλλων  Μegaλων και "μεγάλων" καναλιών, θα καταπιεί   αυτήν την επικοινωνιακή καραμέλλα του Μητσοτάκη , όταν μάλιστα  δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από τότε που  ο κολλητός της αδελφής του Ντόρας , ο  Σκυλακάκης   κατήγγειλε (όψιμα και αυτός) το πρώην κόμμα του  για  τα περίεργα  αλισβερίσια με τις τράπεζες  και τα θαλασσοδάνεια που φορτώθηκαν (όπως και όλα τα άλλα  της  πολιτικο-οικονομικής ολιγαρχίας) στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Επειδή  τις  μεγαλύτερες αλήθειες τις μαθαίνεις μόνο όταν ξεκατινιάζονται  μεταξύ τους  οι  "γειτόνισες" που απλώνουν τα ρούχα τους στο ίδιο σκοινί, ας  θυμηθούμε  τι έλεγε to 2014 σχετικά με το θέμα ο Σκυλακάκης , όχι σαν στέλεχος  της ΝΔ και πουλέν της Ντόρας αλλά  σαν  πρόεδρος της "Δράσης" μαζί με τον  ταγματασφαλίτη της Μέρκελ Τζήμερο σε κοινή συνέντευξη τύπου   :

Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος τη «Δράσης» Θ. Σκυλακάκης 

Στην καταγγελία ότι η ΝΔ συνέχισε να δανείζεται και το 2013 με ποσό ύψους 14,6 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο πρόεδρος τη «Δράσης» Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον πρόεδρο της «Δημιουργία Ξανά» Θάνο Τζήμερο ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής εκπροσωπώντας αμφότεροι το συνδυασμό «Γέφυρες».
Ο κ. Σκυλακάκης έδωσε στη δημοσιότητα τον αντίστοιχο ισολογισμό της ΝΔ από όπου προκύπτει η περαιτέρω δανειοδήτησή της και δήλωσε ότι αφού πρώτα αμνήστευσαν τους εαυτούς τους και τους τραπεζίτες πήραν κι άλλα δάνεια.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «από τον ισολογισμό της ΝΔ προκύπτει ότι πήρε το 2013 νέο δάνειο ύψους 14,6 εκ. ευρώ. Δεν ξέρουμε από πού, μας το κρύβουν. Το κρύβει η Τράπεζα της Ελλάδας που αρνείται να απαντήσει έστω κι αν τηρείται η τραπεζική νομοθεσία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι επειδή όλες οι τράπεζες είναι πλέον κρατικοποιημένες, σε μεγάλο βαθμό τον τελικό λογαριασμό θα τον πληρώσει ο φορολογούμενος».
Όπως πρόσθεσε μάλιστα, μόνο για το 2013 μόνο για τη ΝΔ τα νέα δάνεια είναι ένα βουνό λεφτά. Τι πήρε το ΠΑΣΟΚ που έχει ακόμα μικρότερα έσοδα, δεν ξέρουμε, δεν βρήκαμε δυστυχώς τον ισολογισμό του.
Ο κ. Σκυλακάκης μάλιστα έθεσε και σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια. Σε αυτή αναφέρει σχετικά ότι στη Νέα Δημοκρατία, τα χρέη είναι ύψους 145 εκατομμυρίων ευρώ και ότι «είναι απίθανο να εξυπηρετούνται» και ζητούσε να μάθει εάν «Εξακολουθεί η «συντριπτική πλειοψηφία» των δανείων της Νέας Δημοκρατίας να μην εξυπηρετούνται» και εάν «υπήρξε πρόσφατα μια ειδική, προνομιακή ρύθμιση του χρέους της Νέας Δημοκρατίας στις κρατικές τράπεζες, όπως π.χ. η μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να βελτιωθεί “χαριστικά” η οικονομική κατάσταση του κόμματος πριν από τις ευρωεκλογές».
Ερώτηση και από τον Νίκο Χουντή
(σχ.κλασικού : Σήμερα ο Ν.Χουντής είναι ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε)

Σχετική ερώτηση έκανε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής , για τα δάνεια των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.
«Ενώ η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι τα «δανεικά κι αγύριστα» που παράνομα πήραν ελληνικά πολιτικά κόμματα από τις Τράπεζες, τα πληρώνει σήμερα ο έλληνας φορολογούμενος, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να επιβεβαιώσει ποια είναι τα κόμματα αυτά, ποιο το ύψος των δανείων και ποια από αυτά θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα», αναφέρει το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που κοινοποιεί το περιεχόμενο των ερωτήσεων αλλά και την απάντηση που έλαβαν οι δύο ευρωβουλευτές.
Αναλυτικά το περιεχόμενο το περιεχόμενο της ερώτησης του:
Δελτίο Τύπου
ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ!

Κομισιόν: «Τα δάνεια που έλαβαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα πληρώνει ο ελληνικός λαός»!
Νίκος Χουντής: «Σαμαράς και Βενιζέλος να μας πουν ποιος θα πληρώσει για τα δανεικά κι αγύριστα των κομμάτων τους»
Ενώ η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι τα «δανεικά κι αγύριστα» που παράνομα πήραν ελληνικά πολιτικά κόμματα από τις Τράπεζες, τα πληρώνει σήμερα ο έλληνας φορολογούμενος, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να επιβεβαιώσει ποια είναι τα κόμματα αυτά, ποιο το ύψος των δανείων και ποια από αυτά θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα!
Αυτό προκύπτει από την κοινή απάντηση της Κομισιόν σε παράλληλες ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, που είναι και υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, και του ευρωβουλευτή, Θόδωρου Σκυλακάκη.
Στις ερωτήσεις τους, οι 2 ευρωβουλευτές ζητούσαν διευκρινίσεις από τον αρμόδιο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος σε προηγούμενη απάντηση είχε δηλώσει, ερωτώμενος για τα δάνεια των ελληνικών πολιτικών κομμάτων ότι, «η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω δανείων ήταν μη εξυπηρετούμενα, ήδη από τον Ιανουάριο του 2013».
Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, αφού τόνιζε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, ζητούσε να μάθει «Πόσο είναι το ύψος των δανείων ανά πολιτικό κόμμα που έχουν δοθεί από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια» και «Ποιο ποσοστό αυτών θεωρείται σήμερα μη εξυπηρετούμενο».
Απάντηση Αλμούνια
Στην κοινή απάντησή του, ο κ. Αλμούνια, αφού επιβεβαιώνει ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συνιστά κρατική ενίσχυση και χρηματοδοτήθηκε με χρήματα των φορολογουμένων», δηλώνει ότι «Οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων», καταλήγοντας ότι «ο ρόλος της Επιτροπής δεν έγκειται στη δημοσιοποίηση πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις, στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη»!!!
Ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τη ρητή ομολογία της Κομισιόν ότι τα χαριστικά δάνεια που έλαβαν από τις Τράπεζες η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα πληρώνει σήμερα ο έλληνας φορολογούμενος, οι ηγεσίες των 2 κομμάτων βρίσκονται εκτεθειμένες στα μάτια του ελληνικού λαού.
Δεν είναι δυνατόν τα 2 κόμματα της συγκυβέρνησης, τη στιγμή που σκηνοθετούν τη σύλληψη διαφόρων «επωνύμων» με χειροπέδες, για να δείξουν ότι δήθεν γίνονται διώξεις για φοροδιαφυγή ή για χρέη προς το Δημόσιο, να ετοιμάζονται σαν του κοινού ποινικού δικαίου, να αλλάξουν τα ονόματά τους για να ξεφορτωθούν τα τεράστια ποσά, δανεικά κι αγύριστα, που έλαβαν από τις Τράπεζες, σε βάρος των ελλήνων πολιτών.
Οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, αν θέλουν πραγματικά να δείξουν ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και ότι δε βαρύνονται αυτοί οι ίδιοι με εγκλήματα κατά του Δημοσίου χρήματος, να πάψουν να συμπράττουν με την Τράπεζα της Ελλάδας και την Κομισιόν, στην απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων.
Οφείλουν, τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος, να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία για τις δανειοδοτήσεις των 2 κομμάτων και συγκεκριμένα, το ύψος τους, τι μέρος αυτών έχει αποπληρωθεί, τι μέρος αυτών δεν εξυπηρετείται, αν υπήρξαν χαριστικές ρυθμίσεις και κυρίως ποιος θα «πληρώσει» τελικά για αυτά».

κλασσικός:
Τι δεν κατάλαβες;
Η όπως έλεγε κι ο Σωκράτης:
"Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν"


Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.