Περί αυτοδιαχείρισης στην ΕΡΤ και άλλων... δαιμονίων - "Μα εσείς πληρώνεστε από το κράτος"Δεν είναι απαραίτητο να είναι αυτοδιαχειριζόμενη όλη η ΕΡΤ για να κάνεις αυτοδιαχείριση εντός ΕΡΤ, στο κομμάτι που σου αναλογεί με βάση τη δουλειά σου και μαζί με ανθρώπους που συμπορεύεσαι. 
Αρκεί να μην κάνεις εκπτώσεις και να μην θεωρήσεις ούτε στιγμή ότι ο κατέχων θέση είναι κάτι παραπάνω από σένα, γιατί έτσι θα το πιστέψει κι αυτός. 
Αν αυτό που κάνουμε δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενο τότε δεν θα υπάρχει λόγος να γίνει. 
"Αυτοδιαχείριση μέσα στην κρατική ΕΡΤ;" μπορεί να ρωτήσει καλοπροαίρετα κάποιος. 
Ναι, όπως μπορεί να γίνει η όποια αυτοδιαχείριση μέσα στο πλαίσιο αυτού που ονομάζουμε "κράτος". 

"Μα εσείς πληρώνεστε από το κράτος" θα μπορούσε να ξαναπεί, επίσης καλοπροαίρετα. Πληρωνόμαστε από την κοινωνία, μέσω του
ανταποδοτικού τέλους, και η κοινωνία απαιτεί να πηγάζει η ανεξαρτησία μας και η αυτονομία μας από αυτό το τέλος ώστε να την υπηρετούμε. Έτσι ώστε να δίνουμε το βήμα σε ανθρώπους που αγωνίζονται, όπως στις Σκουριές, σε απολυμένους πολυεθνικών, όπως της Κόκα Κόλα κοκ.

Αν δεν αντιλαμβανόμαστε ότι από την κοινωνία πηγάζει η αυτονομία μας γινόμαστε κρατικοί υπάλληλοι ή παραμάγαζο της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας. 
Αλλά η ΕΡΤ είναι ή πρέπει να είναι κάτι άλλο. 

Κι όσο αυτό το άλλο μπορεί να χωράει στην ΕΡΤ θα αγωνίζομαστε να κερδίζει όλο και περισσότερο χώρο. 
Συγνώμη, αλλά δυσκολεύομαι να μιλήσω σε πρώτο ενικό και πάντα αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι συνάδελφοι, μιλώντας στα μικρόφωνα, επιλέγουν τον πρώτο ενικό σε μία συλλογική δουλειά
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.