Το “Π” αύριο αποκαλύπτει: Είπαν ψέματα για να κλείσουν την ΕΡΤ - Προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες για όσους έλαβαν την απόφαση και ή υπέγραψαν το λουκέτο


ΕΡΤ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-1
Αυτό το Σάββατο το “Π” κυκλοφορεί με δύο αποκαλύψεις και ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για το MEGA που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει τα  επίσημα οικονομικά στοιχεία της πρώην ΕΡΤ, την οποία έκλεισε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
 Η ΕΡΤ ήταν καταφανώς κερδοφόρος και δεν υπήρχε η παραμικρή νόμιμη αιτιολογία για το κλείσιμό της. 
Προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες για όσους έλαβαν την απόφαση και ή υπέγραψαν το λουκέτο
Τα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ μπορεί να αποτελέσουν τη νομιμοποιητική βάση για αγωγές εκατομμυρίων σε βάρος των συνυπεύθυνων υπουργών. 
Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα και οφείλει να τηρήσει τη δέσμευσή της  για να διερευνήσει όχι μόνο τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μετά (και από στελέχη που σήμερα έχουν διευθυντικές θέσεις  στην ΕΡΤ) αλλά τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο.
 Βαριά εκτεθειμένοι οι  Τροϊκανοί που έκαναν τα στραβά μάτια για δεύτερη φορά στα ΜΜΕ. Η πρώτη ήταν όταν
συνηγόρησαν στο να μην δοθούν άδειες.

Η έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ το 2014
Η έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ το 2014

Η δεύτερη αποκάλυψη έρχεται από το ΕΣΡ. Σε ανύποπτο χρόνο η Αρχή αναγνώριζε πως το δικαίωμα επιλογής του αριθμού των αδειών ανήκει στον υπουργό  Επικρατείας καταρρίπτοντας το επιχείρημα της ΝΔ, περί υπερεξουσιών του Ν. Παππά. Η ΝΔ που σταμάτησε τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ με αυτή την κατηγορία, είχε αποδεχθεί την έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ, χωρίς διαφωνία. ‘Ανοιγει, συνεπώς,  ο δρόμος για να λάβει η διαδικασία τη νόμιμη οδό, καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης να παραγνωρίζει την έκθεση του ΕΣΡ. Στον ύπνο πιάστηκαν όσοι συμβούλευσαν τη ΝΔ να ακολουθήσει την τακτική παραβίασης του Συντάγματος.

Τρίτο  θέμα στις Τυπολογίες, το οικονομικό αδιέξοδο του MEGA. Αναλυτικό ρεπορτάζ για το πως έφτασε ο τηλεοπτικός σταθμός στο χείλος του γκρεμού. Τι συνέβη με τα δάνεια, που δεν πλήρωνε και ποιος είναι ο ρόλος πλέον των μετόχων και των τραπεζών.
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.