Η απάντηση της ΕΡΤ στις καταγγελίες για την "συνεργαασία" με τον Μαυρίκο και την Ακρόπολη

Η ΕΡΤ καταρτίζει κατά πάγια τακτική συμβάσεις ανταλλακτικής διαφήμισης με το σύνολο σχεδόν των εντύπων Μέσων, επωφελούμενη της προβλεπόμενης στον νόμο έκπτωσης επί της τιμής του ισχύοντος τιμοκαταλόγου. Τουλάχιστον τριάντα οκτώ (38) τέτοια συμφωνητικά είναι σήμερα σε ισχύ. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη, αρχικώς στις 27.10.2014, σύμβαση μεταξύ της ΝΕΡΙΤ και της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», η οποία ανανεώθηκε στις 27.04.2015. Οι υποχρεώσεις αυτών των συμβάσεων πέρασαν στην ΕΡΤ μετά την επανασύστασή της στις 29.04.2015.
Στις 07.09.2015 αναρτήθηκε στη διαύγεια απόφαση της ΕΡΤ για τη
σύναψη νέου συμφωνητικού, η υπογραφή του οποίου, όμως, με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ «πάγωσε» λόγω των δυσφημιστικών πρωτοσέλιδων και των δηλώσεων του εκδότη της εφημερίδας κατά του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκπομπή της ΕΡΤ την ημέρα διεξαγωγής του Debate των πολιτικών αρχηγών. Επίσης, η διοίκηση της ΕΡΤ διέκοψε την ανάγνωση του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» στις πρωινές εκπομπές της και ο εκδότης δεν ξαναπροσκλήθηκε σε ενημερωτικές εκπομπές. Η διοίκηση της ΕΡΤ ζήτησε τη διακοπή της αμοιβαίας διαφήμισης, απευθύνοντας ερώτημα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την ΕΣΗΕΑ. Ακολούθησε μπαράζ υβριστικών δημοσιευμάτων, τα link των οποίων παραθέτουμε:
27 Οκτωβρίου 2015
«Κύριε Παππά του Μαξίμου: Ο Γενικός Γραμματέας κ Κρέτσος γιατί ανέχεται τις παρανομίες του Ταγματάρχη;»
30 Οκτωβρίου 2015
«Ζήτω» η ΕΡΤ του Ταγματάρχη και του Μεϊμαράκη!!!!»
31 Οκτωβρίου 2015
«Τσιφλίκι του Ταγματάρχη η «νέα» ΕΡΤ!!!!»
01 Νοεμβρίου 2015
«Φασιστικός ο αποκλεισμός της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ από την ΕΡΤ του Ταγματάρχη!!!!»
02 Νοεμβρίου 2015
«Γιατί ο Γενικός Γραμματέας κ Κρέτσος ανέχεται τις παρανομίες του Ταγματάρχη;»
04 Νοεμβρίου 2015
«Ο «βίος και η πολιτεία» του Ταγματάρχη και οι συνομιλίες του με τον Κοτσώνη»
Όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εκκρεμές υπόλοιπο για την τοποθέτηση διαφημίσεων από την ΕΡΤ, αποφασίστηκε η σύναψη νέου ιδιωτικού συμφωνητικού με την από 18.02.2016 απόφαση, η οποία δεν υλοποιήθηκε, αλλά ανακλήθηκε με την από 29.02.2016 απόφαση της εταιρείας (ΑΔΑ 796Χ465Θ1Ε-01Ο). Ακολούθως, το σχετικό συμφωνητικό ουδέποτε υπεγράφη.
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.