Ο Ν. Μπογιόπουλος για την ονομασία των Σκοπίων και την διαχρονική - διακομματική υποκρισία γύρω απο αυτο το σοβαρό θέμα (Video - ηχητικό)

(αναδημοσίευση απο το tsak-giorgis.blogspot.gr)

Κι ενώ θέμα με την απαίτηση παραίτησης του Μουζάλα που έθεσε ο Πάνος Καμμένος προκαλεί αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό έρχεται ένα βίντεο για να υπογραμμίσει την αστική υποκρισία. Παρουσιάζει των αρχηγό των ΑΝΕΛ σε τηλεοπτική του παρουσία να
αποκαλεί και μάλιστα τέσσερις φορές  την ΠΓΔΜ … «Μακεδονία»! (Δείτε το βίντεο μετά το 27.30).

Κι αυτό είναι το ελάχιστο. Όπως ακούμε και στο ηχητικό που παραθέτουμε ο κομμουνιστής δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος χρησιμοποιώντας το αρχείο του κάνει σμπαράλια όλη αυτή την αστική υποκρισία σχετικά με την υπόθεση ονομασίας της γειτονικής χώρας. 
Ακούμε τοποθετήσεις από ηγέτες άλλων χωρών –από την Μέρκελ μέχρι τον Ομπάμπα- βλέπουμε δεκάδες χώρες, υποτίθεται μάλιστα «σύμμαχες» με την Ελλάδα να έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα και όμως να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την Ελληνική πλευρά.

Ως προς το δια ταύτα ο Νίκος Μπογιόπουλος σαν μέλος του ΚΚΕ ταυτίστηκε με την θέση του κόμματος του για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσανατολισμό «μια θέση που επιμόνως υποστήριζαν οι κομμουνιστές σε συνδυασμό βεβαίως με την απάλειψη των αλυτρωτισμών και την εξασφάλιση εγγυήσεων για την μη έγερση πλαστών εθνολογικών ισχυρισμών». 

Αν εννοεί ο Ν.Μ ότι αυτή είναι η στάση του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια έχει δίκιο. Σε επόμενη ανάρτησή μας θα του θυμίσω ποια ήταν η άποψη του ΚΚΕ γι’ αυτό το θέμα από την δεκαετία του ’30 μέχρι και του ‘60.


Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.