Αυτό που έγινε σήμερα στο Σύνταγμα, με την συλλογή αγαθών για τους πρόσφυγες ήταν τουλάχιστον συγκλονιστικό- Στα μάτια των προσφύγων, είδαμε το ζοφερό μέλλον που κάποιοι μας επιφυλάσσουν

Αυτό που έγινε σήμερα στο Σύνταγμα, με την συλλογή αγαθών για τους πρόσφυγες ήταν τουλάχιστον συγκλονιστικό.
Ένα μικρό βουνό από τα υλικά που ζητήθηκαν δημιουργήθηκε στην πλατεία ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια.
Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν και άφησαν από μια τσάντα ή ολόκληρες καρότσες από πάνες, βρεφικά γάλατα, τρόφιμα, σκηνές και ότι μπορεί κάποιος να διανοηθεί.

Στην χώρα που έχει γονατίσει από την πολιτική λιτότητας όσο καμία, η πλειοψηφία του κόσμου έδωσε από το κονιορτοποιημένο υστέρημα του, προκειμένου να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.


Η πλειοψηφία του λαού έφτυσε κατάμουτρα τις ευρωπαϊκές ανάλγητες επιταγές και έδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση τόσο με τον ευρωπαϊκό σκοταδισμό των Βρυξελλών, όπου ο κάθε Τούσκ στέλνει μηνύματα να μην έρχονται της γης οι κολασμένοι στο κατά φαντασίαν τσιφλίκι του, όσο και την ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής βούλησης στην βοήθεια αυτών των ανθρώπων που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε υποστήριξε, είτε με την απάθεια της νομιμοποίησε.

Τέλος απέδειξε στην πράξη τη διαφορά της φιλανθρωπίας του κάθε Πατουλοβραδινογιάννη και του κάθε δέσποτα που μοίραζαν ψίχουλα προχτές στους πρόσφυγες στον Πειραιά προκειμένου να κάνουν δημόσιες σχέσεις και της αλληλεγγύης, που ακόμα και μπροστά στην πλήρη οικονομική διάλυση, είναι παρών εκεί που υπάρχει ανάγκη.
Χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του ούτε την καταγωγή, ούτε το χρώμα, ούτε την πίστη.
Παρά μόνο το χρέος να σταθεί δίπλα σε αυτόν που πολεμάει για ένα καλύτερο και ασφαλές αύριο, για τον ίδιον αλλά και για τα παιδιά του.
Στα μάτια των προσφύγων, είδαμε το ζοφερό μέλλον που κάποιοι μας επιφυλάσσουν.
Και όπως είπε κάποιος καλός φίλος χθές "Δεν πρόκειται να φύγουμε νύχτα και ήσυχα από εδώ".
Σήμερα ένα τεράστια δυναμικό κομμάτι του ελληνικού λαού έδειξε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και έχει καταλάβει ακριβώς ότι οι πρόσφυγες προφανώς δεν είναι ο εχθρός, αλλά ο συνοδοιπόρος στον οικονομικό και πολιτικό πόλεμο που διεξάγεται παγκοσμίως.
Οι λαοί δεν θέλουν προστάτες αλλά αλληλεγγύη.
Χίλια μπράβο.
Χάρης Ζάβαλος

Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.