"Φωνάζει ο κλέφτης να τ΄ακούσει ο νοικοκύρης" - ΣΕΒ:Τα νοικοκυριά δηλώνουν 74 δις αλλά βγάζουν 153,2 δις....

Στο εβδομαδιαίο "οικονομικό δελτίο" του ο  ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) επιχειρεί να μεταφέρει την απίστευτη βρωμιά  που κρύβεται  κάτω απο το αριστοκρατικό του πέπλο,στα κουρέλια  που σκεπάζουν τη δυστυχία  του λαού.

Ούτε λίγο ούτε πολύ  κατά  τον ΣΕΒ "τα  ελληνικά νοικοκυριά  ενώ  βγάζουν  153,2 δισεκατομμύρια , δηλώνουν μόνο τα μισά, δηλαδή τα  74 δισ".


Οταν λοιπόν διαβάζει κάποιος την είδηση   δεν πάει φυσικά  το μυαλό  του  στα μέγαρα  των πλουτοκρατών του ΣΕΒ, αλλά  σε "νοικοκυριά" σαν το δικό μας , του γείτονα, του  αδελφού , του φίλου , του συναδέλφου , του γνωστού.Αφού  εξαιρέσουμε το δικό μας "νοικοκυριό",που ξέρουμε  απο πρώτο χέρι ότι  όπου νά ΄ναι  "τινάζει τα πέταλα", ο νούς  μας και πάλι δεν πάει  σε αυτούς  που έγραψαν  την  είδηση, αλλά στον  γείτονα  που πρίν χρόνια  είχε πάρει καλύτερο αυτοκίνητο απο το δικό μας , στον φίλο που  είναι μισθωτός και σε αντίθεση με μας  εξακολουθεί και τα κουτσοβγάζει , αλλά και σε αυτόν τον "παλιάνθρωπο" τον υδραυλικό που ήρθε τις προάλλες για να μας ξεβουλώσει την φραγμένη αποχέτευση καιζήτησε 50 ευρώ  χωρίς απόδειξη.
Με λίγα λόγια  η σκέψη μας θα πάει προς τα εκεί που ήθελε  ο συντάκτης της είδησης, δηλαδή  στην ενοχοποίηση  της κοινωνικής τάξης που δεν  ανήκει σε εκείνη του ΣΕΒ. Να αισθανθούμε  ρε αδερφέ  αυτό που  φωνάζουν νύχτα - μέρα  τα κανάλια τους , οι εφημερίδες τους και οι πολιτικοί  που έχουν στη δούλεψή τους, ότι  φταίμε κι εμείς  για το σημερινό κατάντημα  της χώρας.

Τα 50 ευρώ  του  υδραυλικού  είναι μέρος των  74 δισεκατομμυρίων   που δεν δηλώθηκαν και δεν φορολογήθηκαν;

Είναι όμως έτσι  τα πράγματα;

Για να δούμε με τη βοήθεια του Νίκου Μπογιόπουλου*  ποιοί είναι αυτοί  που σήμερα  στο "εβδομαδιαίο οικονομικό τους δελτίο" πετούν την "πατσαβούρα" στα μούτρα μας:

Είναι  "τα 559 «πατριωτάκια» μας που
μέσα στα χρόνια της κρίσης, όταν 6,3 εκατομμύρια Έλληνες ρίχτηκαν στη φτώχεια, εκείνοι είδαν τα πλούτη τους να εκτινάσσονται στα 76 δισ. δολάρια («Βήμα», 24/8/2014) και να ανέρχονται στο 45% του ΑΕΠ της χώρας"

Είναι "εκείνα τα 11 «πατριωτάκια» μας που μέσα στα χρόνια της κρίσης, όταν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι ρίχτηκαν στην ανεργία, εκείνοι (έρευνα της «Wealth-Χ» και της ελβετικής τράπεζας «UBS») είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται από 16 δισ. δολάρια το 2013 στα
18 δισ. δολάρια το 2014 κατέχοντας (11 μόλις άνθρωποι) σχεδόν το 10% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας"

Είναι "  εκείνο το 10% του πλουσιότερου πληθυσμού της χώρας που τα χρόνια της κρίσης, την περίοδο που στην Ελλάδα έφτασαν να υποσιτίζονται 686.000 παιδιά (έκθεση Unicef), αυτή η μειοψηφία είδε τα πλούτη της να εκτινάσσονται φτάνοντας σήμερα στο σημείο να κατέχει το 56,1% του εγχώριου πλούτου από το 48,6% που συγκέντρωνε το 2007 (έκθεση της ελβετικής τράπεζας «Credit Suisse»)."

Είναι αυτοί "που διατηρούν κεφάλαια τοποθετημένα στο εξωτερικό ύψους 140 δισ. ευρώ, όταν ένας στους δυο Έλληνες αναγκάζεται να δανειστεί ή να εκποιήσει περιουσιακά του στοιχεία για να επιβιώσει (έρευνα ΓΣΕΒΕΕ)."

Είναι εκείνοι που ζούν  "σε μια χώρα όπου ο εργάτης, ο αγρότης, ο βιοπαλαιστής έχασαν το 40% του εισοδήματός τους τα τελευταία χρόνια, περιμένοντας να δούν ποια κυβέρνηση θα στείλει τον (αντίστοιχο) λογαριασμό σε όλους τους προηγούμενους καθώς και σε εκείνους που φοροαποφεύγουν μέσω Λουξεμβούργου ή άλλων «παραδείσων», σε εκείνους που ο αφορολόγητος «πατριωτισμός» τους περνάει μέσα από «λίστες Λαγκάρντ», μέσα από εμβάσματα δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό, μέσα από «οφ σορ» εταιρείες κι από άλλα τέτοια «νόμιμα και ηθικά». 

Είναι εκείνοι που δεν θα γράψουν ποτέ  στο "εβδομαδιαίο οικονομικό τους δελτίο" ότι  "τα 250 δισ. ευρώ που έχουν «δανειστεί» οι φίλοι τους τραπεζίτες αυτά τα χρόνια είναι λεφτά του λαού, αφού ο λαός τα έχει πληρώσει, και άρα θα έπρεπε να τεθούν στην υπηρεσία του λαού,να τεθούν στην οικονομική αναγέννηση της χώρας μέσα από ένα παραγωγικό και πανεθνικό σχεδιασμό με γνώμονα το κοινωνικό όφελος και όχι το καπιταλιστικό κέρδος"

Είναι εκείνοι που στήριξαν κυβερνήσεις σαν εκείνες  του Παπανδρέου , του Παπαδήμου,του Σαμαρά και Βενιζέλου , του Τσίπρα.

Είναι εκείνοι που θα ταϊσουν  και θα "σπρώξουν" τον Μητσοτάκη , τη Φωφη,τον Σταύρο, τον Λεβέντη, τον Μιχαλολιάκο, τον Τζήμερο  κι όσα άλλα παγώνια και μαντρόσκυλα χρειαστούν προκειμένου να μην ξυπνήσει ο "φοροφυγάς" λαός και βγάλει :

Μια κυβέρνηση που όπως μονομερώς οι εγχώριοι και ξένοι «σωτήρες» του λαού του επέβαλαν μια δανειακή σύμβαση που θέτει τη χώρα υπό το αγγλικό δίκαιο και υπό την δικαιοδοσία του δουκάτου του Λουξεμβούργου, εκείνη το ίδιο μονομερώς (πώς αλλιώς) θα κάνει την δανειακή σύμβαση χαρτοπόλεμο και χωρίς καμία διαπραγμάτευση θα την πετάξει στον σκουπιδοτενεκέ.         

Μια κυβέρνηση που από την πρώτη μέρα θα εξασφαλίσει δουλειά, ψωμί, σύνταξη, θέρμανση, υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια στο λαό και θα τα εξασφαλίσει επειδή ακριβώς θα αρνηθεί να ξαναδώσει έστω και ένα τρύπιο ευρώ σε κερδοσκόπους και τοκογλύφους και επειδή ό,τι παράγει πλούτο στον τόπο δεν θα το χαρίζει στους «επενδυτές», δεν θα το βάζει ενέχυρο στις «Αγορές», αλλά θα το θέσει στην υπηρεσία του λαού, που σημαίνει: Τέλος στο ξεπούλημα και στο πλιάτσικο, πέρασμα υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο όλων των τομέων στρατηγικής σημασίας στην οικονομία, από την ενέργεια, τον ορυκτό, επίγειο και εναέριο πλούτο μέχρι τις τηλεπικοινωνίες, τις δημόσιες μεταφορές και φυσικά τον τραπεζικό τομέα.   


Μια κυβέρνηση που δεν θα αναγνωρίζει στα «κολέγια των Επιτρόπων», σε καμία ΕΕ και σε κανένα ΔΝΤ το «δικαίωμα» να ρημάζουν και να υπονομεύουν την οικονομία της χώρας, που θα ενεργεί με γνώμονα την ανύψωση του παραγωγικού επιπέδου του τόπου και την αναδημιουργία της Ελλάδας, διεκδικώντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις στο πλαίσιο της αλληλεξάρτησης εντός του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος και του παγκόσμιου «καταμερισμού εργασίας».    

Μια κυβέρνηση που δεν θα επιτρέπει στα ΝΑΤΟ και στις Κομισιόν να ποδοπατούν την εθνική κυριαρχία και την λαϊκή αξιοπρέπεια, που δεν θα θεωρεί «μονόδρομο» τα δεσμά τους, και που στα παιχνίδια των εκβιασμών, των απειλών και των υπονομεύσεων θα αντιτάσσει την λαϊκή οργάνωση, τη λαϊκή θέληση, τη λαϊκή αποφασιστικότητα και την πατριωτική και διεθνιστική αλληλεγγύη.     

*Απο το βιβλίο του Ν. Μπογιόπουλου  "Την άλλη φορά Αριστερά" (εκδόσεις ΚΨΜ) σελ 289
Τέτοια κυβέρνηση έχετε;
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.