ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ – «Δεν κλείνει η αξιολόγηση εάν δεν βάλετε λουκέτο σε 1.800 φορείς και επιχειρήσεις του Δημοσίου»

(Σχόλιο κλασσικού:Ο μόνος λόγος που αναδημοσιεύω  άρθρο απο το  crash του Τράγκα , είναι ότι στο μόνο που μπορείς  να του δώσεις άριστα, σε ότι αφορά  την αξιοπιστία, είναι στον ρόλο του δημοσιογραφικού λαγού.)
Οι απαιτήσεις των δανειστών για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι κάτι παραπάνω από σκληρές, ειδικά στην περίπτωση του ΔΝΤ το οποίο επαναφέρει στο τραπέζι θέμα λουκέτων στο Δημόσιο.
Από τις εννέα βασικές απαιτήσεις του ΔΝΤ (η μια είναι η αύξηση της φορολογίας δια της μείωσης των φοροαπαλλαγών) οι δύο αφορούν στο Δημόσιο.
Το ΔΝΤ (κυρίως) απαιτεί ένταξη στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων περισσότερων οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου, ενώ παράλληλα λέει ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα αξιολόγηση με στόχο τη μείωση των περίπου 1.800 φορέων και οργανισμών που εποπτεύονται από το Δημόσιο.
Ο στόχος και πάλι η μείωση των δαπανών του Δημοσίου.
Το μεγάλο ερώτημα και πάλι είναι τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους, τους δημοσίους υπαλλήλους δηλαδή των φορέων αυτών και των οργανισμών.
Οι άνθρωποι αυτοί θα απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες, φορείς και οργανισμούς ή θα βρεθούν στο δρόμο;
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.