Κοινή διακήρυξη Γαλλικών συλλογικοτήτων αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό


Απαντώντας στο κάλεσμα της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη Γαλλίας Ελλάδας για την Υγεία»(«Solidarité FranceGrècepourlaSanté»)και της ένωσης πολιτών «Αλληλεγγύη Βρετάννης-Ελλάδαςγια την Υγεία»(«BretagneGrèceSolidarité Santé»),πάνω από 80 άτομα και 23 τοπικές συλλογικότητες από 20 και πάνω πόλεις και γεωγραφικά διαμερίσματα (*),συναντήθηκαν στις 20 Φλεβάρη 2016 στο Παρίσι για να κάνουν απολογισμό της αλληλεγγύης προς τα κοινωνικά ιατρεία της Ελλάδας και προς τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και που οι ελληνικές αρχές υλοποιούν.
Μαζί με τις συλλογικότητες αλληλεγγύης ήταν παρόντες–και συμμετείχαν στις εργασίες της συνάντησης –εκπρόσωποι από γαλλικά συνδικάτα:

Fédérationnation aledescentres de santé
 Syndicatnation aldel’enseignement supérieur-FSU Solidaires
 Syndicatnation national des chirurgiens-dentistes des centres de santé
 SudSanté-Sociaux
 Union syndicale de la psychiatrie
 Union syndicale des centres de santé
 και από γαλλικές πολιτικές οργανώσεις(Transform! Europe, Ensemble, PCF)

Κάναμε απολογισμό των επιπτώσεων των πολιτικών αυτών στην Υγεία στην Ελλάδα,όλο και δραματικότερων, στην πρόσβαση στη φροντίδα και στην κοινωνική προστασία, σε συνάρτηση με την αυξανόμενη ανεργία, τον αποκλεισμό και τις εξαγγελίες νέων μειώσεων των συντάξεων.

Διαπιστώσαμε πως ο πολιτικός αγώνας και η αντίσταση των αυτο-οργανωμένων κοινωνικών ιατρείων καλά κρατούν και αναπτύσσονται.

Αποφασίσαμε, να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την δουλειά πολιτικής και υλικής αλληλεγγύης προς τα κοινωνικά ιατρεία,συνδέοντας αυτη τη δουλειάμε τον δικό μας αγώνα ενάντια στην λιτότητα στην Γαλλία και στην Ευρώπη.

 Δεκάδες ταξίδια που έγιναν έχουν ήδη επιτρέψει να χτίσουμε σχέσεις και να μεταφέρουμε υγειονομικό υλικό, ενώ πολλές γαλλικές αντιπροσωπείες πήγαν στην Ελλάδα το 2015.

Αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα κινηματικό καραβάνι αλληλεγγύης τον Οκτώβρη του 2016, που θα μεταφέρει υγειονομικό υλικό που θα συλλέξουμε και θα γίνει αφορμή για διοργάνωση δημόσιων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης σε διάφορους σταθμούς.

Καλούμε το σύνολο των δυνάμεων που ανήκουν σε ενώσεις πολιτών, σε συνδικάτα, σε πολιτικές οργανώσεις, ενεργούς πολίτες οργανωμένους σε συλλογικότητες ή ατομικά, να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο, και οικονομικά, και να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Ο αγώνας συνεχίζεται:

-Ενάντια στην λιτότητα που υπηρετεί τις τράπεζες και τις χρηματιστικές αγορές
-Για ένα μέτωπο αντίστασης στο χρέος και στους πιστωτές
-Για τον σεβασμό των θεμελιακών ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δημόσιων αγαθών, στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται η πρόσβαση στην Υγεία και στην φροντίδα.
-Για να ζήσει η διεθνής αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς

Παρίσι, 20 Φλεβάρη2016(*)

 Aubagne, Aube, Auxerre, Avignon, Bordeaux, Bretagne, Caen, Clermont, Gard, Grenoble, Isère, Lannion, Lille, Lyon, Marseille, Morbihan, Nancy, Normandie, Paris, Poitiers, Rennes, Saint-Malo, Tarn, Troyes, Toulouse, Trégor, Val-d’Oise, Vaucluse, Vitry-sur-Seine, Yonne
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.