ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ(27-2-2016) : 48 ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ ΘΑΝΑΣΗ ΒΙΚΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΡΜΠΑ,ΠΟΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ,ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΒΙΛΗ (VIDEOS)

Αμετακίνητοι στη θέση τους για απόρριψη του κυβερνητικού σχεδίου δια χειρός του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου για το ασφαλιστικό , τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη σχεδόν όλων των διοικητικών συμβουλίων των Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Ταμείων Εργαζομένων στα ΜΜΕ, στη σημερινή (27/2) συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έπειτα από σχετικό κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ. 

Παρόντα ήταν και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ταμείων (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ). Η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, περιέγραψε με
συγκεκριμένα στοιχεία και μελανά χρώματα τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν ένταξη των Ταμείων στο ΕΦΚΑ, απορρίπτοντας ουσιαστικά, ως καταστροφική, την πρόταση Πετρόπουλου. 
 Πάγια θέση για το ασφαλιστικό όπως τονίστηκε είναι: Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Η διασφάλιση του αγγελιόσημου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ που ακολούθησε, αποφασίστηκε η κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών. Η εφαρμογή της απόφασης και ο προσδιορισμός της ημέρας έναρξης της κινητοποίησης διαρκείας, ανήκει πλέον στα ΔΣ των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων της χώρας. 

(Απόσπασμα απο το σχετικό με την συνδιάσκεψη άρθρο του "Ασύνταχτου τύπου".Τα videos που επέλεξα να αναρτήσω έχουν δημιοσιευτεί στο κανάλι της Πόπης Χριστοδουλίδου στο you tube)

Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.