ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ "ΙΟΣ" ΣΤΑ E-MAIL


Ενημερώστε όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις: 
nico_10_72@hotmail.fr  
nico_72_10@hotmail.fr
yann.photos@ hotmail.fr  
kevinblancher@hotmail.fr
  
Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη. 

Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας έχει ήδη ανακοινωθεί από το γαλλικό κανάλι EUROPE 1. 

Τις προσεχείς ημέρες πρέπει να προσέξετε να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που ονομάζεται l'Invitation (πρόσκληση), ή τι θέλει η φωτογραφία σου σ´αυτό το site?  Όποιος κι' αν σας το έχει στείλει!!! Είναι ένας ιός που ...ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και καταστρέφει το σκληρό δίσκο του PC. Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από κάποιον που έχετε στις επαφές σας, γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε αυτό το e-mail σε όλους. 
  
Εάν, λοιπόν, δεχτείτε ένα μήνυμα με θέμα 'invitation' (πρόσκληση) ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ PC ΣΑΣ. Είναι ο χειρότερος ιός που έχει ποτέ ανακοινώσει το CNN και έχει καταταχθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα! 

Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χτες (?) το απόγευμα από την MCAfee και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση. 

Καταστρέφει απλούστατα την 'zero zone ' του σκληρού δίσκου όπου είναι κρυμμένες οι κύριες πληροφορίες! 

  ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν  video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα.  Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα  που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!). 
Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό.Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.
       Ευχαριστώ.
       -----------------------------------
       Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS

       ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
       Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών
       Τηλ.:  210-7289666  210-7289666
Share on Google Plus

About ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

7 σχόλια:

kgrek είπε...

Η μεν πρώτη περίπτωση είναι μια ψεύτικη προειδοποίηση για έναν ανύπαρκτο ιό που κυκλοφορεί σε παραλλαγές εδώ και πολλά χρόνια και μπορείτε να το διαπιστώσετε εάν βάλλετε στην αναζήτηση του google τις λέξεις : l’ invitation hoax ή κάποια από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αναγράφονται στην προειδοποίηση.
Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να πάρετε από το ιστολόγιο :
http://boraeinai.blogspot.com/2011/01/lifeisbeautiful-pps.html
http://boraeinai.blogspot.com/2009/01/invite-invito.html

Η δεύτερη προειδοποίηση είναι πραγματική και πρόκειται για Trojan που ονομάζετε TROJ_DLOADR.QK . Περισσότερα στοιχεία για το πως μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ιό αν προσβληθεί ο υπολογιστής σας θα βρείτε εδώ:
http://boraeinai.blogspot.com/2011/01/hoax.html

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΕ...

ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΙΟ, ΚΑΙ ΤΟ PANDA ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ..

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ( ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ) ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ;

Makis

Ανώνυμος είπε...

2η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ;

=========================

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΕ...

ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΙΟ, ΚΑΙ ΤΟ PANDA ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ..

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ( ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ) ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ;

Makis

kgrek είπε...

Για τον Μάκη

Για οδηγίες πήγαινε στην ιστοσελίδα:

http://boraeinai.blogspot.com/2011/02/e-mail.html

"ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ "ΙΟΣ" ΣΤΑ E-MAIL" (ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ)

Ανώνυμος είπε...

Πολλά μπράβο στον kgrek για την ερευνά του και την αποφυγή στείρας και μονο αντιγραφής περιεχομένων άλλων blog που θεωρούν το μήνυμα ΑΠΑΤΗ ενώ υφίσταται (ακόμα) ο κίνδυνος που περιγράφει και σε πολλές μάλιστα παραλλαγές...

Ανώνυμος είπε...

Να γίνει ξεκάθαρο (και σε αυτό βοήθησε και η ανάρτηση του kgrek) ότι το πρώτο τμήμα του μηνυματος (ως "..κύριες πληροφορίες.") με το δεύτερο δεν συνδεόνται...

Δηλαδή ουδέποτε εστάλλησαν ως ένα μηνυμα, απλά όπως ειναι αναρτημένα φαίνονται ως ένα και με ενιαία υπογραφή κάτι που δεν ισχύει..

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά στο 2ο τμήμα και το trojan το περιεχόμενο είναι αληθινο...Ο επονομαζόμενο Zeus trojan και οι παραλλαγές του υφίστανται (http://www.macworld.co.uk/digitallifestyle/news/index.cfm?newsid=3299152&olo=rss)